Начало Избори ПП „Има такъв народ“ на среща в Панагюрище: Времето на корупцията, кражбите...

ПП „Има такъв народ“ на среща в Панагюрище: Времето на корупцията, кражбите и безотговорността свърши!

СПОДЕЛИ

На 5 юли в читалище „Виделина“ , при спазване на противоепидимичните мерки, ПП „Има такъв народ“ проведе предизборна среща с гражданите на община Панагюрище, по време на която представи идеите си за управление.

Зам.- председателят на партията Тошко Йорданов и Станислав Балабанов – водач на листата в МИР 13 Пазарджик пристигнаха със свои колеги от партията, експерти в различни области – финанси, социална политика, икономика и др.

Голямата зала в читалище „Виделина“ бе пълна с хора от всички възрасти, сред които предприемачи, кметове, социални работници, икономисти, хора със свободни професии, пенсионери, общински служители.

Представителите на ПП „Има такъв народ“ отговориха на всеки един зададен въпрос, на всяко едно изразено мнение, коментар и конструктивно предложение, като изслушаха всеки и си водеха бележки.

„Малко ми е странно, но не сме се събрали на обичайното партийно събрание. Ние не сме ГЕРБ, не сме БСП. Тук сме за да се срещнем, да поговорим, да се запознаем, да отговорим на вашите въпроси. Никой не бърза за никъде, така че – микрофонът е ваш“  започна Тошко Йорданов, след като бе представен от общинския координатор на партията Петьо Новаков.

Хората задаваха всякакви въпроси – от темите за селското стопанство и развитието на селските райони и изчезналите пари, предвидени за развитието им, през данъчното облагане, данъчно счетоводните промени, които би трябвало да се направят, здравеопазването, липсата на лекари, бъркотията в Здравната каса, икономика, инвестиции, развитие на малките населени места, та до пенсии, облекчения, помощи за дете, раждаемост и др. Всеки въпрос получи отговор.

Бяха подадени десетки сигнали, касаещи общината – прекратени социални програми,  съмнения за източване на средства по различни проекти, включително и прословутия язовир Луда Яна, който е празното обещание на всеки кандидат-кмет за Панагюрище.

„След изборите, ако суверенът реши да ни гласува доверие и съставим правителство,  започваме разследване по казуса с язовира. Има ли нарушения, има и затвори“  – обещаха от ПП „Има такъв народ“.

По време на срещата липсваха традиционните политически говорения и риторика, липсваха празните обещания, само и само за да се харесат на избирателите. Експерти от партията дори отговориха за някои сериозни проблеми, че е невъзможно промените да се случат бързо.

Срещата продължи два часа в конструктивен диалог с хората.  След нейното официално прекратяване обаче, разговорите продължиха поне още 30  минути, тъй като никой не бързаше, а предложенията продължаваха да валят.  Кандидатите за депутати си предоставиха телефонните номера и личните електронни пощи,  като призоваха жителите да не крият какво се случва в общината и да бъдат активни,  като им съобщават за нередности.

Накрая ПП „Има такъв народ“ призова жителите на общината да гласуват с бюлетина №22 на предстоящите избори тази неделя, да подкрепят техните усилия и да покажат на досегашните политици, че времето на корупцията, кражбите и безотговорното към обществото отношение са вече приключили.