Начало Любопитно Правят нов документален филм за групата The Beatles

Правят нов документален филм за групата The Beatles

СПОДЕЛИ

Продуцентът и режисьор Питър Джаксън, създател на трилогията „Властелинът на пръстените“, потвърди, че работи върху нов документален филм за групата The Beatles. Лентата ще е базирана на невиждани досега кадри от създаването на сингъла „Let It Be“, който тази година отбелязва 50-годишнината от създаването си, пише Радио1Рок.

Става въпрос за 55 часа видеоматериал, заснет в студиото, където е записана иконичната песен между 2 и 31 януари 1969-а и кадри от концерта, който групата изнася на покрива на звукозаписното студио „Apple Records“ в Лондон на 30 януари 1969 г. Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар се разделят скоро след записването на легендарната песен, а албумът е издаден 18 месеца по-късно.

Новината беше споделена от Джаксън в профила му в Twitter.

„Имаме 55 часа видеоматериал, който никога не е бил показван и 140 часа аудиоматериал“, казва режисьорът. „Това е като машина на времето, която ни връща в 1969 г., сякаш седим в студиото, гледайки четирима приятели заедно да създават страхотна музика“, коментира Джаксън.

Режисьорът уверява, че благодарение на кадрите и аудиоматериалът филмът ще бъде сбъдната мечта за всички фенове на легендарната ливърпулска четворка.

Повече информация и детайли се очакват в следващите месеци.