Начало Култура Празничен концерт „Сказание за словото“ се състоя в навечерието на 24 май

Празничен концерт „Сказание за словото“ се състоя в навечерието на 24 май

СПОДЕЛИ
restorant

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, на 23 май 2018 година от 18:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище, се състоя празничен концерт „Сказание за словото“, организиран от Община Панагюрище.

Празничният концерт започна със специална церемония по награждаване носителите на званието „Учител на годината“ и на наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“.

Председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов честити празника на всички пазители на духовността, като им пожела много здраве, енергия и успехи, да имат самочувствието на духовни стожери на общността, която пази автентичния български дух, след което връчи наградите.

Наградата „Учител на годината“ в категория „Предучилищно образование“ „Учител на годината“ получи г-жа Пенка Петрова Георгиева – старши учител в ДГ „Брезичка“, град Панагюрище.

В категория „Начален етап на основна образователна степен“ носител на званието „Учител на годината“ е г-жа Нора Николова Барова – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.

Наградата „Учител на годината“ в категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ плучи г-жа Пенка Петкова Пенева-Кокотанекова – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.

В категория „Средно образование“ носител на званието „Учител на годината“ е г-жа Иванка Александрова Талева-Мазнекова – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, град Панагюрище.

Наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“ получиха:

– Лиляна Запрянова Спасова – 36 години педагогически стаж;

– Живка Николова Андонова – 37 години педагогически стаж;

– Пенка Николова Милчева – 34 години педагогически стаж;

– Васка Манолова Маринска – 40 години педагогически стаж;

– Христина Борисова Димитрова – 40 години педагогически стаж;

– Параскева Димитрова Ангелкова – 39 години педагогически стаж;

– Делка Димитрова Чакърова – 40 години педагогически стаж;

– Ангел Спасов Бързаков – 13 години педагогически стаж;

– Лидия Илиева Ракова – 41 години педагогически стаж;

– Величка Иванова Юрукова – 39 години педагогически стаж;

– Анета Галитионова Сапунджиева – 41 години педагогически стаж.

В празничния концерт „Сказание за словото” участваха квартет „Интро“, възпитаниците на ЦПЛР-Панагюрище Виктория Манева, Евгения Ангелова, Надежда Ковачева и техните ръководители Нона Немигенчева и Пепа Филина, Цветалина Шопова и нейния ръководител Стефка Стефанова, Карина Марчева, Вела Ралчева, Иван Зяпков, Максимилиан Нонов, учениците от СУ „Нешо Бончев“ – Александър Ильов и Константин Цветков, децата от ДГ „Първи юни”, Танцов състав „Бътава“ и Клуб „Луда Яна“,с хореограф и художествен ръководител Мария Бензарова, Формация за народни танци „Средногорска жарава“, с художествени ръководители Нина Дееничина и Татяна Длъгнекова, Танцов състав „Панагюрско съкровище“ към ЦПЛР-Панагюрище, с ръководител Елеонора Найденова, и Мартин Предьов. Мултимедия: Снежина Машева – преподавател в СУ „Нешо Бончев“.

Празничният концерт, посветен на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, завърши с изпълнение на „Върви, народе възродени“.

На 24 май /четвъртък/, в 10:00 часа, на площад „20-ти април“, по традиция ще се проведе празнично шествие на образователните и културните институции в Панагюрище.