Начало Бизнес Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков ще вземе участие в...

Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков ще вземе участие в дискусията „Лидери за ново начало“

СПОДЕЛИ

Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков ще участва в публичната онлайн дискусия „Лидери за ново начало“която ще се проведе утре – 17 февруари, от 17 до 18:30 часа. Събитието се организира от Нов български университет и ще се излъчи в youtube канала на учебното заведение.

Линк за предаване на живо на публичната дискусия: https://youtu.be/BN8otuoAvd8

Димитър Цоцорков е председател на Надзорния съвет на Асарел-Медет АД, изпълнителен директор на дъщерното инвестиционно дружество „Асарел Инвестмънт“ ЕАД и съосновател на фондация „Лъчезар Цоцорков“. Завършва висшето си образование в Лондон. Има две бакалавърски степени – по икономика и финанси и по компютърни науки, от Американския университет „Ричмънд” и магистратура по информационен мениджмънт и финанси от Университета „Уестминстър” University of Westminster. Работил е като агент по продажби и маркетинг в London Electricity Service и мениджър по експедиране в  Glencore UK.

В „Асарел-Медет” АД е от 2001 г. като експерт по продажби и хеджиране, след което се развива като ръководител на отдел и директор „Корпоративно развитие”. Влиза в Управителния съвет на компанията през 2014 г., негов председател става през 2015 г., а за председател на Надзорния съвет е избран през 2017 г.

Димитър Цоцоров участва в настоятелствата на Минно-Геоложки Университет „Св. Иван Рилски“, Американски университет в България и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Във форума ще вземат участие още инж. Ирена Цакова – директор “Разрешителни и правни дейности” за дружествата на Дънди Прешъс Металс в България; доктор Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България, проф. д-р Уейн Вайсер – световно признат академик и практик, един от Топ 10 на най-влиятелните мислители-преподаватели по отговорен бизнес в социалните медии, Топ 100 инфлуенсъри за КСО и устойчив бизнес, Топ 100 лидери за устойчиво развитие; д-р Марина Стефанова – председател на Българската асоциация на специалистите по корпоративна социална отговорност (БАКСОС) и консултант по програмата „Бизнес за резултати“ на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) в България. Създател и директор на мултимедийната информационно-образователна програма „CSR AdviceBox“ на Фондация „Каузи“; д-р Жюстин Томс – преподавател в НБУ в департамент „Медии и комуникации“, основател и мениджър бизнес развитие на водещата българска уеб агенция ABC Design & Communication.