Начало Бизнес Представители на 15 фирми от Германската търговска камара посетиха „Асарел-Медет” и МБАЛ...

Представители на 15 фирми от Германската търговска камара посетиха „Асарел-Медет” и МБАЛ „Уни Хоспитал”

СПОДЕЛИ
Представители на 15 фирми, членуващи в Германо-Българската индустриално-търговска камара, посетиха днес „Асарел-Медет” и МБАЛ „Уни Хоспитал”.
Поводът за визитата беше желанието им да разгледат едно модерно минно предприятие и да се запознаят с най-мащабния социален проект на компанията ни – модернизацията на панагюрската болница, днес МБАЛ „Уни Хоспитал”.
В „Асарел-Медет” гостите разгледаха двете фирмени експозиции, където директор „Човешки ресурси” Бисерка Янева ги запозна с историята и развитието на дружеството. След това те посетиха диспечерския пулт на рудник „Асарел”, където инж. Стоил Милушев – ръководител проекти в дирекция „Инвестиционни проекти и развитие”, ги запозна с процеса по добив и преработка на рудата.
„Много впечатляващо, променихте изцяло представите ми за минния бранш”, призна един от гостите, който беше пристигнал от Бургас, за да види „Асарел-Медет”АД.
В МБАЛ „Уни Хоспитал” гостите бяха посрещнати от директор „Административни дейности” д-р Румяна Вълкова и д-р Росица Кръстева – началник на Онкологичния център и на отделението по медицинска онкология в здравното заведение.
Д-р Захари Захариев, началник на Отделението по лъчелечение в МБАЛ „Уни Хоспитал“, запозна представителите на бизнеса с предимствата на модерното оборудване, с което разполагат работещите в него медици, и което позволява в „Уни Хоспитал” да се прилагат всички актуални методи за лечение на различни заболявания.