Начало Общество Предстои първото пълно лунно затъмнение за годината – какво да очакваме

Предстои първото пълно лунно затъмнение за годината – какво да очакваме

СПОДЕЛИ

На 31 януари за първи път от 150 години насам пълно лунно затъмнение ще се съчетае с второто пълнолуние през месеца. Така от Земята ще бъдат видими едновременно феномените кървава и синя суперлуна, тъй като само една нощ преди това земният спътник ще се намира и в най-близката точка от орбитата си спрямо планетата.

Това са кризисни моменти и обикновено седмицата, в която се случва затъмнението, не е подходяща за взимане на важни решения и пристъпване към действия или към нови инициативи.

От друга страна това е време, в което като с прожектор се осветяват теми и ситуации, които са седели по-скрити. Сега ви се дава възможност да ги наблюдавате.

Отново прави впечатление близостта на Венера до южния възел и до Слънцето във Водолей, което сочи, че така продължава да е актуална темата за отношенията, която стартира преди две седмици с новолунието в Козирог.

Твърде вероятно е в настоящия период да се срещате с хора, с които сте имали отношения в миналото си и сте оставили незавършени или неизяснени.

Като по-кризисен момент затъмнението може да ви извади от баланс и да ви вкара в ситуации, в които се налага да отработвате уроци, през които имате да минавате.

Подходящо през този период е да наблюдавате обективно случващото се. Времето е подходящо за диети, пречистване, медитации.