Начало Препоръчани Предстои провеждането на 67-ма Международна колоездачна обиколка на България

Предстои провеждането на 67-ма Международна колоездачна обиколка на България

СПОДЕЛИ

Предстои провеждането на 67-ма Международна колоездачна обиколка на България, която ще премине и през територията на Област-Пазарджик. В тази връзка се предприемат комплекс от мерки за осигуряване на нормалното и протичане, пътната безопасност и охраната на обществения ред в района по протежение на трасето и финала. Мобилизирани са екипи на ОДМВР, сектор „Пътна полиция”, районните управления в Септември, Пазарджик и Пещера. Мерките се налагат, за да се гарантира живота и здравето , както на участниците в надпреварата и техните екипи, така и на останалите граждани.  

На 28 юли /вторник/ и 29 юли /сряда/ състезателите ще преминат през следните трасета:

28 юли /вторник/ – Първи етап

Колоната от участниците ще навлезе на територията на областта през главен път I-8 в района между Костенец и Белово. От там движението ще се осъществи по главния път до входа на гр.Пазарджик. Цялата колона ще премине през моста на река Марица по булевард „България”, като финала е предвиден в района пред сградата на общината.

За времето от 16.30 до 18.00 часа указаното трасе ще бъде затворено за движение от екипите на полицията. По главните и второстепенните пътища трафикът ще бъде възстановен едва след преминаването на цялата колона от състезатели, спомагателни и служебни автомобили на отборите и съдийските екипи. От 14.00ч. ще се предприемат действия за ограничаване на паркирането в района на бул. „ България” от кръгово кръстовище при моста на река Марица до сградата на общинската администрация. Униформени полицейски служители ще бъдат разположени по целия булевард и ще указват на гражданите за наложените ограничения. Съветваме жителите и гостите на гр.Пазарджик във вторник от 14 часа до приключване на мероприятието да избягват движение и паркиране на МПС по бул.”България” и централната градска част. 

29 юли /сряда/ – Втори етап

Колоната със велосипедисти, технически и съдийски екипи  ще стартира от булевард „България”, ще премине по моста на река Марица, изход към село Главиница – село Дебръщица – местността Добра вода – летовище Свети Константин- панорамен път около язовир „Батак” – местността Превала – гр.Батак – гр.Пещера –с.Радилово – с.Главиница – вход в гр.Пазарджик – кръгово кръстовище по улица „Стефан Стамболов” – кръгово кръстовище при бензиностанция “OMV” – изхода на града по посока за гр.Пловдив – граница с Област-Пловдив. 

За времето от 13.00ч. до напускане на колоната на територията на областта трасето през което преминава състезанието ще бъзе поетапно затваряно. Движенето ще бъде възстановявано една след преминаване на цялата колона.