Начало Култура Предстоящите участия на танцов състав „Тангра”

Предстоящите участия на танцов състав „Тангра”

15
0
СПОДЕЛИ

p

Серия изяви и участия предстоят на Фолклорен танцов състав „Тангра”, с. Попинци.

На 5 май танцьорите ще играят на празничния концерт, посветен на 138-та годишнина от Априлското въстание, който ще се проведе в залата на Народно читалище „Искра”. В концертната програма са включени още  поетичен рецитал и песни на женската певческа група към читалището. Тогава ще бъдат поднесени венци и цветя пред бюст-паметника на Петър Чардаков – делегат в Първото велико народно събрание.

На 11 май „Тангра” ще участва за трети път във фолклорния фестивал „Да съхраним българското”, който се провежда в гр. Септември. За ПИА библиотекарката на читалището Донка Шопова припомни, че миналата година на този фестивал танцьорите са взели Гран при за цялостно представяне на състава.

На 1 юни ще попинчани ще вземат участие в 14 Детски фестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, който се провежда в Хасковски минерални бани.

На 7 юни в Карлово ще се проведе Конкурс за представително звание, на който ФТС „Тангра” ще участва с идеята да се пребори за званието Представителен ансамбъл. Форматът се организира от Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства /CIOFF/.

Конкурсният характер на фестивала дава възможност на участниците да защитят званието Представителен ансамбъл и да участват в Международни фестивали, провеждащи се в чужбина.