Начало Общество Преглед на темите от печата

Преглед на темите от печата

СПОДЕЛИ
restorant

 

24 часа

Къпят бебета с минерална вода
Чешмите сухи из цяла България освен в големите градове
Свиреп воден режим в Панагюрище кара майки да къпят бебетата си с минерална вода. Бедственото положение ще продължи поне до края на
септември. Тогава се очаква да приключи ремонтът на магистралния водопровод, за който правителството отпусна над 1 млн. лв.

До 30 % по-евтино море за съединението
Очакват 250 000 българи по курортите у нас, още 80 000 в Гърция
Топлото време и четирите почивни дни за 6 септември предразполагат мнозина да се замислят за може би последната малка лятна ваканция. Това съвпада с опитите на туроператорите да привлекат максимален брой туристи в края на сезона с атрактивни оферти last minute, демек "в последната минута".
До 25-30% стигат отстъпките за Съединението, коментира шефът на института за анализи и прогнози в туризма Румен Драганов.
3-дневните пакети излизат от 120 до 380 лв. в зависимост от категорията на хотела и включената храна и услуги. Много от хубавите стаи на първа линия в Златни пясъци и Слънчев бряг вече са запазени, но още могат да се намерят добри предложения.
Очакваме изключително активно пътуване покрай Съединението, над 250 000 души ще посетят море, планина, СПА и уелнес, къщи за гости, хижи, каза Драганов.

ТРУД
„Велоалеите ни като в ЕС, но не съвсем"
Общините в страната ударно започнаха да планират и строят велоалеи. Трасета за колела има в повечето градове, а в девет от най-големите се предвижда удължаване и строеж на нови с пари от ЕС като част от плановете за интегриран градски транспорт. Стремежите градовете да заприличат все повече на европейските е похвален – по-екологично е, а и се намаляват задръстванията. Но както винаги, цялата идея се побългарява.
„Димитровград взе за юбилей военен имот"
Министерството на отбраната подари бивша казарма на община Димитровград в чест на 65-ия рожден ден на бившия бригадирски град.
Юбилейният дар представлява 173 декара в местността Кара борум край с. Черногорово. Ето това се казва изненада от правителството за празника ни, шегуваха се вчера местните. Някогашното поделение има три сгради с обща площ 999 кв. м. От общината в Димитровград се заричат да превърнат някогашния военен имот в европейска зона за отдих и социални дейности.

Дума

Евродепутати дават Найденов на ОЛАФ
Нашумелият случай с рекламата във фейсбук и туитър очевидно е злоупотреба с европейски средства, убедена е Илияна Йотова
Еврoдепутатите от БСП ще сезират Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) за поръчката на министерството на земеделието, ръководено от Мирослав Найденов за реклама на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в социалните мрежи фейсбук и туитър. Това обяви социалистката Илияна Йотова вчера.

Селото изчезва
Около една шеста от селата у нас трябва да бъдат закрити. Те не отговарят на изискванията в Закона за административно-териториалното устройство, според които за да се води едно място като населено, то трябва да има поне един жител и собствено землище. В цели 183 села обаче не живее нито един човек, а 680 са без землище, сочат данни на НСИ за миналата година. Това означава, че над 860 или една шеста от всичките 5045 села в страната подлежат на закриване.
Около една шеста от селата у нас трябва да бъдат закрити.