Начало Общество Преподавателката Елисавета Георгиева ще прави филм „За вярата и свободата на България“

Преподавателката Елисавета Георгиева ще прави филм „За вярата и свободата на България“

СПОДЕЛИ

Филм със заглавие филм „За вярата и свободата на България“ подготвя преподавателката по география и икономика Елисавета Георгиева. Както самата тя споделя: „Ще разкажем за ролята на божиите служители по време на Априлското въстание 1876 година и как християните са си помагали.Източноправославни и протестанти са били сплотени пред духовния подвиг и страдание на българския народ.“

Участници във филма ще са ученици от ОУ „Марин Дринов“,ПГИТМТ,читалището в Баня и др.

„Този път съм по-уверена, защото зад гърба си имам приятели, които ме подкрепят и страхотния екип на Пътуващо читалище „Бащино огнище“ в лицето на Ивайло Шопски. Сценарият и материалите са готови,учениците дълбоко мотивирани и това ми дава криле в работата.“ – споделя още инициативната и сърцата дама. 

Нека припомним, че миналата година Елисавета и нейни ученици от Професионалната гимназия, по проект „Твоят час“, заснеха съвместно с Пътуващо читалище „Бащино огнище“ продукцията „Ние ще ушием байряка, ние ще сложим знака – България“.  Филмът разказа за малко известни факти за знамената на Априлското въстание, както и за хората, които са участвали в подготовката, но по една или друга причина са останали в сянка.