Начало Общество През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 16...

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 16 криминални престъпления

СПОДЕЛИ
панагюрец младеж

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 16 криминални престъпления – ПОМПС, 6 кражби, 2 притежания на наркотици и 7 др.  Разкрити са 10 престъпления.

Бързи производства са образувани срещу трима водачи на моторни превозни средства вчера. Двама от тях, на 46 години от Девин и на 19-години от Първомай, били седнали зад волана под въздействието на наркотици. Около 15 часа служителите на реда в Кричим засекли мъжа с  лек автомобил „Шевролет“,  а колегите им от Първомай хванали младежа с лек автомобил „Алфа Ромео“ малко след 20 часа. Междувременно към 22.30 часа екип на районното управление в Асеновград установил, че 43-годишен жител шофира „Опел“ след употреба на алкохол над 1,5 промила. Спрямо нарушителите са взети 24-часови мерки за неотклонение.

Двама младежи били задържани за притежание на наркотици. В събота полицаи от Стамболийски спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“ с 23-годишен водач от Триводици, от когото била иззета цигара с марихуана. Вчера, на ул. „Батак“ в областния град, патрул на Шесто РУ засякъл 24-годишен криминално проявен и осъждан жител да носи в себе три пакетчета със съмнително съдържание. Експертна справка показала, че веществата са хероин и амфетамин. Срещу извършителите са образувани бързи производства.

Снаряд с неустановен калибър бил открит вчера по време на почистваща дейност в зоната на сметище в Калофер. Сигналът в полицията е подаден около 12.20 часа. До тази сутрин, когато приключи работата на експертите по обезвреждане на боеприпаса, районът бе отцепен и обезопасен от служителите на реда.