Начало Култура През септември в Панагюрище ще се проведе Първи международен младежки танцов...

През септември в Панагюрище ще се проведе Първи международен младежки танцов фестивал

СПОДЕЛИ
restorant

Община Панагюрище организира Първи международен младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, който ще се проведе от 6 до 8 септември 2013 година. В рамките на фестивала Панагюрище ще се превърне в център на младостта и таланта, на приятелството и любовта към танца. Градът ще е място за среща на далечни и непознати  култури. По време на тридневната проява ще се даде шанс за изява на значителен брой млади хора, което ще допринесе за повишаване на мотивацията им да се занимават с конструктивна творческа дейност, размяна на творческа информация и културен обмен.

Целите на Международния младежки  танцов  фестивал „Пъстър свят” са да развива културния обмен между народите и етносите; да популяризира българския фолклор в страната и чужбина; да съхранява, развива и представя специфичните танци на народите; да запазва многообразието на световното културно наследство; да поощрява творческите способности на личностите и общностите; да представя ежегодно пред гражданите и гостите на Панагюрище културата и националните  танци на  различни групи, етноси и народи, както и да запознае гостите с богатото културно наследство  на Панагюрище; стимулиране на млади творци – авторски произведения.

Международен младежки  танцов  фестивал „Пъстър свят”  се организира от Община Панагюрище със съдействието на Общински младежки парламент.

Във фестивала могат да участват танцови фолклорни ансамбли от страната и чужбина, подали заявки за участие по предварително одобрени от организационния комитет формуляри и представителни материали до 15-ти август на текущата година. Организаторите са изпратили покани до танцови състави от Унгария, Молдова, Румъния, Словакия, Полша, Македония, Хърватска, като се надяват в най-скоро време да се получат отговори и те да са с потвърждение за участие.

Пълният регламент за участие и провеждане на  Международния младежки  танцов  фестивал „Пъстър свят” – Панагюрище`2013 е публикуван на интернет сайта на общината в раздел „култура“.