Начало Общество Приеха Наредба за отпускане на еднократна финансова помощ от Община Панагюрище за...

Приеха Наредба за отпускане на еднократна финансова помощ от Община Панагюрище за раждане или осиновяване

СПОДЕЛИ
Панагюрище бизнес, общински съвет, съветници

Наредба за условията и реда за отпускане на еднократна финансова помощ от Община Панагюрище за раждане или осиновяване на дете прие Общинският съвет.

В основата на нормативния документ е повишаването размера на помощта, с която се подпомагат родителите при осигуряване на първоначалните нужди на детето и се насърчават семействата да имат повече от едно дете.

Подкрепата и задържането на младите хора в родния ни край са значим фактор при формиране на политиките в Община Панагюрище. Тези цели са заложени във всички стратегически документи, разработени от ресор „Хуманитарни дейности“ в Община Панагюрище – Програма за закрила на детето в община Панагюрище, Общински план за младежта, План за действие на Община Панагюрище в изпълнение на областната стратегия за интегриране на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация, за периода 2018 – 2020 година и други.

Припомняме, че през 2018 година бе увеличен размерът на еднократната помощ за новородени. Същата еднократна финансова помощ за първи път през 2018 година бе определена да се дава и на семейства, осиновили деца, без значение на възрастта им.