Начало Спорт Приключи Новогодишният шахматен турнир в Панагюрище

Приключи Новогодишният шахматен турнир в Панагюрище

СПОДЕЛИ
шахматен турнир

Приключи Новогодишният турнир по шах в община Панагюрище, проведен на 9 и 10 декември. Турнирът премина в изключително приятелска и коректна обстановка. За това допринесе присъствието на елитни състезатели на Българския шахмат и шахматисти, участвали в много турнирни битки. Това бе и турнирът с най-силно присъствие на майстори. В него бяха заявили участие още международни майстори, но поради неотложни ангажименти, коректно се обадиха, че няма да могат да участват.

Голяма чест беше участието на международната майсторка Виктория Радева и Гросмайстор Николай Нинов. Шахматните партии бяха много оспорвани, като не липсваха и изненадващи резултати.

На първо място е гросмайстор Николай Нинов, който получи и купата за победител, второ място зае Виктория Радева, трето място за Кирил Димов.

При възрастовите групи за сеньори над 65 години: 1-ви Атанас Атанасов, 2-ри Иван Стоилов, 3 – ти Здравко Николов от ШК“Оборище“.

При 14 годишните: 1-ва Денис Колева, 2-ра Гинка Юрукова от ШК „Оборище“, 3-ти Антон Тодоров.

При 12 годишните: 1-ви Пламен Стоянов, 2-ри Александър Ташев, 3-ти Георги Митов от ШК“Оборище“.

При 10 годишните:1-ви Васил Кондов, 2-ри Константин Георгиев, 3-ти Георги Седмаков.

При 8 годишните: 1-во място за 6 годишния Габриел Петришки от ШК „Оборище“, поради неявяване на състезатели при награждаването, медалите за второ и трето място бяха връчени на Цветомир Парпулов и Валерия Добрева за по-доброто им представяне в генералното класиране.

С много силни изяви се прояви Иван Смилянов, а Любомир Стефанов също поднесе изненада във втория кръг с неочаквана победа.

Всички, завършили турнира състезатели, бяха наградени с предметни награди. Специални награди тениски с надписи на имената и Българския трикольор получиха GM Николай Нинов и WIM Виктория Радева.

Всички награди бяха осигурени от „Асарел-Медет“ АД, Организаторите на турнира благодарят и на управителката на хотел Court Inn за чудесните условия, предоставени за настанените състезатели.

Информация: ШК „Оборище“