Начало Здраве Приватизаторът на болницата е избран, подписват договора след месец

Приватизаторът на болницата е избран, подписват договора след месец

СПОДЕЛИ

templates/piavariant5/css/editor.css">

Дружеството "Асарел Панагюрище Здраве" ООД с управител Борислав Ацев спечели проведения конкурс за продажба на 90% от капитала на Многопрофилна болница за активно лечение "Събо Николов". Припомняме, че от обявяването на конкурса в края на миналата година, до изтичането на крайния срок за подаване на оферти, "Асарел Панагюрище Здраве" ООД бе единственияткандидат. Офертата на дружеството е разгледана от назначена с решение на Общинския съвет комисия, чийто предесател е зам.-кметът Георги Павлов. Кметът на общината Никола Белишки, в срок от 30 дни, ще трябва да подпише договора за приватизация с "Асарел Панагюрище Здраве".

 В деветдесет дневен срок от подписване на приватизационния договор, приватизаторът ще трябва да плати за 40 090-те дружествени дяла сумата от 3 351139 лв на общината. Произходът на средствата ще бъде гарантиран с декларация.

Според договора за приватизация, който предстои да бъде подписан, купувачът се задължава за период от 7 години да инвестира 20 820 813 лв.

Допълнителните задължения са свързани с изискванията да се запази статута и предмета на дейност на приватизираното дружество; да се изпълни проект за изграждане на болничен комплекс, включващ приватизираното дружество и с център по медицинска онкология, химиотерапия и високотехнологично лъчелечение; да поддържа и развива дейността на минимум следните 14 отделения и клинико-диагностични структури в приватизираното  дружество, като лечебно заведение – многопрофилна болница за активно лечение:

1.Хирургично отделение;

2.Отделение Педиатрия;

3.Отделение по анестезия и интензивно лечение;

4.Отделение по рехабилитация и физикална терапия;

5.Отделение по ортопедия и травматология;

6.Отделение по образна диагностика;

7.Клинична лаборатория;

8.Микробиологична лаборатория;

9.Лаборатория по клинична патология.

10.Отделение по Нервни болести;

11.Отделение по Кардиология със сектор „Инвазивна кардиология";

12.Вътрешно отделение със сектори „Пулмология", „Гастроентерология" и „Ендокринология";

13.Отделение по хемодиализа;

14.Акушеро-гинекологично отделение,

както и да се разкрият нови отделения, които да покриват терапевтични и хирургични профили.

Припомняме, че дружеството "Асарел Панагюрище Здраве" бе създадаено в началото на миналата година. С 50% парична вноска в него участва  „Бизнес Устойчиво Развитие 06“ ЕООД  с управител Лъчезар Цоцорков. Участието на общината е с 35% апорт на земя, а с по 5% участие в дружеството са "Асарел-Медет" АД и медици  от МБАЛ"С.Николов", ДКЦ и общопрактикуващи лекари.