Начало Спорт Приятелски вело уикенд с Biking Tours

Приятелски вело уикенд с Biking Tours

27
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

velosipedisti

Двудневен велотрип с маршрут Стрелча-х.Бунтовна- Стрелча организира Biking Tours.
„Целта е да се съберем, да покараме и позабавляваме, както и да дадем някой ценни съвети за това как да караме безопастно по технични пътеки!“ споделят организаторите.

Програма

Ден 1, 02.07.16г. Стрелча – х.Бунтовна
10:00 ч. среща на площада в гр.Стрелча

Когато всички пристигнат групата потегля с леко изкачване, което върви по черен път, достигайки с.Кръстевич и от там 9км. по широк живописен черен път ( право нагоре) до достигане на хижата. Ако има време и желаещи ще бъде направена една пътека. Достигайки хижа групата ще се установи за нощувка и ще се отдаде на заслужена почивка.

За този ден дължината на прехода е 20км. от 3-4ч.
Деневелацията е положителна. На няклко места има вода.

Ден 2 03.07.16г. х.Бунтовна-Стрелча

След закуска групата тръгва източно от хижата в посока гр.Стрелча, където ще могат да се насладят на красиви гледки към вр.Богдан и други върхове от величествената Стара планина. Групата ще кара по продължителни и приятни спускания към гр. Стрелча. Там, при желание, ще бъде отделено време за разходка и обяд, а след обяд може да бъде посетен минералния басейн в града.

За този ден карането е около 15-20 км, с очаквана продължителност 4-6 часа. Терена е изключително разнообразен и приятен, дори при лоши метеорологични условия не е проблем да се кара.

velopohod

Организационна такса за събитието е 20лв и включва: нощувка в х.Бунтовна, водач/и, застраховка “Злополука“, съпътстващ транспорт по маршрута за багаж, екипировка и други.

Всеки трябва сам да си подсигури храна, тъй като на хижата не предлагат такава.

Записването става на e-mail: n.deliradev@abv.bg или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.

Краен срок за записване 30.06.16г.