Начало Местна власт Продължава обновяването на градската баня в Стрелча

Продължава обновяването на градската баня в Стрелча

СПОДЕЛИ

Продължава мащабният ремонт на Градската минерална баня в Стрелча с първия етап от изграждането на многофункционален балнеоложки комплекс.

Община Стрелча обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строителен надзор на ремонта на покрива, на стойност 7500 лв. без ДДС.

Реклама

Общинска минерална баня в Стрелча е част от Общински балнеоложки комплекс- Стрелча, създаден през 2014 г. Сгарата сграда, построена през шестдесетте години на миналия век, бе изцяло реновирана през 2015 г. А през лятото на 2020 г. приключи и основният ремонт на общите къпални отделения, вътрешни басейни, душове и съблекални.

Балнеоложкият комплекс се захранва с минерална вода от три извора на находище Стрелча с температура съответно 33 градуса, 42 градуса и 56 градуса. В комплекса не се ползва студена вода от градския водопровод за разхлаждане на минералната вода.

Минералната вода от находище Стрелча е една от най-лековитите в България. Лечебно-профилактичните свойства на минералната вода се определят не само от нейната ниска минерализация, но и от  наличието на хидрокарбонати, сулфатни, натриеви и флуорни йони.

стрелчаИзточник: desant