Начало Общество Продължава подбора на ученици за панагюрските гимназии

Продължава подбора на ученици за панагюрските гимназии

72
0
СПОДЕЛИ

DSCI5950

С по три паралелки среден курс на обучение, след завършен осми клас, се очертава  да стартират новата учебна година двете средни училища в Панагюрище – СОУ „Нешо Бончев“ и Професионалната гимназия по информационни технологии, мениджмънт и туризъм. Все още вървят поредните класирания и разпределения по бал на приетите кандидат-гимназисти.

В СОУ „Нешо Бончев“ две от паралелките са с природоматематически профил.

В първата паралелка, в която изучаваните по-интензивно предмети ще са Математика, Информационни технологии и Английски език, до момента са се записали 22-ма ученици. Класен ръководител на паралелката ще бъде Красимира Лазарова.

Във втората паралелка, която също ще се води природо-математическа, профилиращите предмети са Биология, Информационни технологии и Английски език, са класирани 24 ученици. Теменужка Хаинова ще е нейният класен ръководител.

По-слаб интерес проявяват кандидатите за Хуманитарната паралелка, която включва по-засилено изучаване на Български език и литература, Английски език и Информационни технологии. Там броят на записаните досега е 20, а преподавателят, който ще води хуманитарния клас ще е Нина Батева.

До 15 юли се подават заявления за участие в третото класиране, резултатите от което което ще бъдат обявени на 17 юли.

В ПГИТМТ броят на учениците, желаещи да придобият и свидетелство за професионално образование е 50. В момента в учебното заведение тече второто класиране на кандидатите. 

В училището ще бъдат сформирани три паралелки среден курс на обучение за завършили осми клас ученици, в които ще бъдат обединени по две специалности. Това са:

1. Бизнес администрация и Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил, с класен ръководител Екатерина Филипова.

2. Минна електромеханика и Промишлена електроника, с класен ръководител Мариана Стаматова.

3. Лазерна и оптична техника с Машинни системи с цифрово програмно управление /ЦПУ/, с класен ръководител Татяна Юрукова.

„Изчакваме резултатите от класиранията в средните училища – уточни директорката на училището инж. Лушка АпостоловаНеобходими са ни още 4-ма ученици, за да може да бъде сформирана и третата паралелка Лазерна и оптична техника с Машинни системи с цифрово програмно управление /ЦПУ/, която, всъщност, е много предпочитана от работодатели, но към нея има по-слаб интерес от страна на кандидатите“.

В Професионалната гимназия след първо класиране са сформирани още две паралелки, за ученици завършили седми клас. Това са:

1. Икономическа информатика, чийто класен ръководител ще бъде Пенка Цвяткова, с брой записани ученици – 22-ма.

2. Компютърна техника и технологии, с класен ръководител Красимира Цветкова, в която са приети 23-ма ученици.

В училището ще има и две паралелки с вечерна форма на обучение със специалности Микропроцесорна техника, както и Производство на облекло от текстил.