Начало Общество Продавачка в местен магазин пипа хранителни продукти без задължителните ръкавици

Продавачка в местен магазин пипа хранителни продукти без задължителните ръкавици

СПОДЕЛИ

TMARK8На недопустимо поведение от страна на продавачка в местен супермаркет станала свидетел панагюрката Дима Попова. Служителката в магазина докосвала хранителните продукти зад витрината – месо, сирене и пр. без да ползва задължителните ръкавици. Ето целия разказ на Попова, който тя е споделла във Фейсбук.

„До кога ще търпим Т – Маркет до кога?
Магазин чудо е това. Всеки път се опитвам да съм спокойна и любезна, но не ми се получава. След дълъг 9 часов работен ден и стотина телефонни разговори си тръгвам от офиса. То и аз съм една работарка, ама като се разработя пушек се вдига.Обикновено не ми остава време да сготвя нещо за това прибягвам до бързо приготвена храна.Запътвам се към магазин Т- Маркет който в близост до вкъщи е единствения магазин.Часа е 20.00 часа , а в магазина персонал от 2-ма човека. Един на касата и един на топлата витрина.На касата се вие опашка от около 30 човека. Грабвам бързо каквото ми трябва и стигам до топлата витрина.Там още 10 човека стоят и чакат. Зад витрината едно момиче видимо притеснено и видимо това и беше първия работен ден.Търпеливо си чакам реда и наблюдавам момичето. С голи ръце без ръкавици бърка ту в сиренето, ту в сататите, ту в месото.Дойде и моя ред и поръчвам наденица. Започна едно ровене между пликовете с наденица с голи ръце. Не се сдържах и любезно попитах момичето , защо работи без ръкавици? Не се смути. Изгледа ме пренебрежително и до като режеше с омазани и мазни ръце ми отговори : “ Не се притеснявайте г-жо тя наденицата се бели“Помолих за пореден път да си сложи ръкавици , но без резултат.Някои от чакащите хора не дочакаха да бъдат обслужени и тихичко си ругаеха по между си.Запътих се към касата , а там о боже пак 30 човека. Опашка се вие , а една каса работи.Загледах се в етикета на прословутата наденица.В торбичката LEKI на етикета Народна. Ма какво значение има леки ли е меки ли е.След 30 минути се измъкнах от магазина отвратена и ядосана. Вече година магазина работи в гр. Панагюрище. Била съм свидетел на какво ли не. На свади и разправии с клиенти.Навсякъде опаковки,кашони и кашончета. Слабо зареден магазин или зареждането и подреждането се случва в най – пиковите часове на деня.Тази вечер се погнусих.Какво е това текучество на персонал в този магазин? До кога това отношение към нас клиентите? Тази вечер ще забелвам наденицата и няма да вечерям.Отвратих се,ядосах се и си развалих настроението от това което видях.“

5 КОМЕНТАРА

  1. Съграждани, подавайте сигнали в „Агенцията за защита на храните“, снимайте (с телефончетата), викнете управител да видите как ще реагира. Дали няма да си сложи ръкавичките и сам да заподскача. E-мейл до дирекцията на фирмата. И като нищо не стане…на управителя удин бой.
    Лично съм виждал как на плотовете зад витрината която работят се държат препарати за почистване. Само ще намекна че според бългърското законодателство се използват изключително силни припарати, за да се постигне добра дезинфеция. Много от тях се разреждат защото са много силни. Замислете се ако попадне случайно в храната…




    0



    0
  2. Аз отдавна съм го отписала този магазин! Какво толкова се възмущавате? Просто спрете да пазарувате от там и готово! Аз си нямам тези ядове! В града си имаме достатъчно други хубави и качествени магазини с добро обслужване!




    0



    0
  3. Не се учудвам от споделеното в този разказ. Много често и цените не отговарят на промоциите. А, в „Лидъл“ преди дни една от касиерките, която не е омъжена, няма и деца, което ме навява на мисълта, че повече свободно време трябва да има, беше с толкова мръсни нокти, че не да се възмути, ами да му се преяде на човек.




    0



    0