Начало Общество Проект, насочен към деца със затруднения, реализират в „Първи юни“

Проект, насочен към деца със затруднения, реализират в „Първи юни“

СПОДЕЛИ

suveti-na-maria-montesori-za-vuzpitanie-i-obuchenie-na-deteto-4Община Панагюрище е бенефициент по проект на Министерство на образованието и науката „Подкрепа за равен достъп и личностно развитие“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съобщават от общината.
Основната цел на проекта е насочена към изграждане на образователна среда, насърчаваща разгръщането на потенциала на всяко дете и ученик за личностно развитие, както и тяхната успешна реализация и социализация.
Проектът цели по-високо качество и по-добър достъп до образование чрез създаване на подкрепяща среда за ранна превенция на обучителни затруднения, за включващо обучение на деца и ученици със специални образователни потребности и на подкрепяща среда за включващо обучение и социално включване на ученици с девиантно поведение.
Дейността по проекта се осъществява в ЦДГ „Първи юни“, в която по този проект работят психолог и логопед.
Проектът „Подкрепа за равен достъп и личностно развитие“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ ще се реализира до 31.08.2017 година, информират от Община Панагюрище.