Начало Общество Проекти на Националната мрежа за децата са обсъдени в Панагюрище

Проекти на Националната мрежа за децата са обсъдени в Панагюрище

СПОДЕЛИ

deca igraqtНа 16 февруари в Панагюрище се проведе среща на Регионалния съвет на организациите членове на Национална мрежа за децата в Югозападен централен регион, включващ областите Пазарджик, Пловдив и Смолян, съобщават от Мрежата.
На срещата присъстваха представители на фондация СПО – Панагюрище – домакин на събитието, Фонд за превенция на престъпността ИГА – Пазарджик, фондация Бъдеще Ракитово, Фондация Кузманов – Пазарджик, представители на Ресурсен център Пазарджик, представител на община Панагюрище в лицето на Нонка Филина и директорът на училище Нешо Бончев – Веска Барова.
На срещата са набелязани приоритети и цели, които регионът – в лицето на организациите, ще реализира в идните месеци. Освен това са дискутирани нуждите на организациите от провеждане на кампании, обучения и всякакъв вид подкрепа. По време на срещата е поставен акцент и върху един от основните проблеми за региона – борбата с агресията в училищата и детските градини. На срещата е обсъждано и провеждането на „Родителско кафене“ на местно ниво. Идеята на родителското кафене е да се съберат родители и други заинтерсовани страни и да обсъдят мерките за Визия за семейна политка, да дадат своето мнение, което ще бъде структурирано и представено за обсъждане на правителството и ангажираните институции. Организациите от региона се запознаха и се включиха в дискусия за реализирането на другия голям проект на Национална мрежа за децата – „Къщата за децата“, информират от Националната мрежа.