Начало Култура Проф. Божидар Димитров завежда дело срещу Цветанков

Проф. Божидар Димитров завежда дело срещу Цветанков

СПОДЕЛИ

zlatoДиректорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров се кани да съди наследникът на Братя Дейкови Павел Цветанков и негови роднини, заявява той пред вестник „24 часа“. Делото щяло да бъде за нанесени морални и финансови щети за него и работниците в музея. Пред журналистите Димитров казва, че държавата също търпяла вреди от оспорването на автентичността на съкровището. При евентуално дело гтой щял да използва резултатите от назначената експертиза. Междинните разултати показват, че всички 31 проби от взетите 33 потвърждават автентичността на панагюрското злато.

2 КОМЕНТАРА

  1. Цветанков е крайно време да се хване на работа вместо по цял ден да мисли само глупости. ако иска може да копа глина. току виж като прадядовците си може да намери нещо. в най – лошия случай ще се научи на труд :)




    0



    0
    • Сигурен съм ,че в Панагюрско има още златни съкровища.Ще дойде време и ще се открият още такива скъпоценности.Ето защо всички трябва да копаме,ама мен не ме устройват тези 25%,ето защо всичко ще взема и няма да дам на държавата нищо.От утре…..започвам!




      0



      0