Начало Общество Професионалната гимназия събра 92 ученици в минни  специалности(СНИМКИ)

Професионалната гимназия събра 92 ученици в минни  специалности(СНИМКИ)

СПОДЕЛИ

Десет отличници получиха таблети и телефони от „Асарел-Медет“ АД

Днес официално бе открита новата 2018/2019 учебна година в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище
С трепет и вълнение осмокласниците очакваха своето ново начало към бъдещата си реализация, след като избраха Професионалната гимназия за трамплин към своето бъдещето. Освен в техните очи, вълнение се четеше и в очите на зрелостниците от 12 клас, които посрещат своя първи учебен ден за последен път преди очакваното завършване.
Директорката на училището г-жа Лушка Апостолова удари символично първия звънец и отправи своето приветствие към всички учители и ученици, като им пожела „на добър час“.
Поздрави за началото на учебната година в Професионалната гимназия отправи и Ана Финджикова, директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“АД. Тя поздрави ученици, учители и родители не само с настъпващата учебна година, но и със светлия християнския празник, посветен на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Г-жа Финджикова пожела на всички присъстващи символите на днешния ден – вярата, надеждата, любовта и мъдростта да бъдат добродетелите, които да ги крепят неизменно в житейския им път. Пожелания за успешна година отправи и новият помощник-учител по английски език Джеси Потестас, който е в Панагюрище благодарение на съвместен проект по програма „Фулбрайт“, финансиран от „Асарел-Медет“ АД, „Оптикоелектрон груп“ АД и „Оптикс“ АД.
По традиция и през тази учебна година от ръководството на „Асарел-Медет“АД бяха отличени десетте ученици с отличен успех от минни специалности, обучаващи се в дуална форма на обучение. Мария Кръстева Илкова, Станислава Атанасова Чакърова , Владимир Панчов Бояджиев, Стоил Христов Узунов, Нели Стоянова Запрянова, Кристина Петрова Цветанкова, Владислав Илиев Зубев и Цветан Стоянов Кузманов получиха модерни смартфони, а пълните отличници – Валентин Стоянов Данков и Иван Георгиев Обретенов – таблети.
През учебната 2018/2019 година в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, гр.Панагюрище в дуална форма на обучение в минни специалности, заявени от „Асарел-Медет“ АД ще се обучават общо 92 ученика.
Днешната дата 17 септември 2018 ще бъде един добър старт за 25 единадесетокласници в специалностите „Минна електромеханика“, „Обогатителни и преработващи рециклационни технологии“ и „Пътно – строителна техника“. Те ще се обучават по два дни в седмицата в реална работна среда в „Асарел-Медет“АД. Паралелно с тях по три дни в седмицата ще се обучават и 28 ученика от 12 клас от специалностите „Добивни и строителни минни технологии“, „Обогатителни и преработващи рециклационни технологии“ и „Автотранспортна техника“.

(