Начало Бизнес Програма BASE стартира в Панагюрище с 45 участници

Програма BASE стартира в Панагюрище с 45 участници

СПОДЕЛИ

Програмата “Бизнес постижения за социално предприемачество” /BASE/ бе открита официално на 12 март в заседателната зала на Общински съвет – Панагюрище. В нея се включиха 45 участници, които ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите идеи.

Приветствени думи към бъдещите предприемачи отправиха Никола Белишки, кмет на Община Панагюрище, Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“, Десислава Тальокова, изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“ и Ана Финджикова, ръководител на отдел „Комуникации“, в „Асарел-Медет“ АД.

Първата лекция пред участниците бе на Владислав Симов, управител на фирма „Доместина“. Млад, енергичен и усмихнат, той сподели собствения си опит като представител на последната бизнес генерация. Увлекателно и вдъхновяващо той разказа са своите идеи и провали, за грешките и възможностите. Със самоирония се върна към миговете, в които е вършил откровени глупости, но след това се е изправял още по-силен и решен да върви напред. „Предприемач е широко понятие и аз го разбирам като човек, който иска да промени нещо“, обобщи Симов, който сподели, че е започнал да се занимава с бизнес още като ученик.

Обучението ще продължи 12 седмици и ще приключи през юни с финално представяне на бизнес плановете на участниците.
Програма BASE се осъществява от Сдружение “Индустриален клъстер Средногорие” в партньорство с Фондация “Америка за България” и Посолството на САЩ в България. Това е третият старт на проекта в региона, като предишните участници са били от общините Мирково и Етрополе.