Начало Общество ПРОГРАМА YES с удължен срок за кандидатстване 

ПРОГРАМА YES с удължен срок за кандидатстване 

СПОДЕЛИ
Реклама

СОФИЯ – Крайният срок за кандидатстване за програма YES е удължен до 2 ноември 2020 г., за  да позволи на възможно най-много заинтересовани и отговоарящи на критериите ученици да  кандидатстват за безплатаната стипендия за едногодишен ученически обмен в САЩ за учебната  2021-22 година. 

В тези необичайни и безпрецедентни времена Американски съвет смята, че учениците, техните  родители и учителите може да са пропуснали началото на кандидатстването за програма YES  поради нарушения образователен процес. 

Ако сте пропуснали да кандидатствате по-рано, сега отново имате възможност да го направите:  ais.americancouncils.org/yes 

Ако сте стартирали апликация, но не сте успели да я завършите в рамките на 10 дни, можете да  стартирате нова апликация преди 2 ноември 2020, като единствено трябва да изтриете старата!  Кандидатите могат да подадат само една апликация. 

Кандидатите следва да отговарят на изискванията: 

– Да са родени между 01 януари 2004 и 15 юли 2006 

– Да са ученици в 9 или 10 клас на средно училище през есента на 2020 

– Да имат добър или по-висок успех 

– Да са изучавали английски език и демонстрират добро владеене 

– Да отговарят на изискванията за издаване на американска виза 

– Да могат да получат международен паспорт 

Участници с увреждания 

Програмата предоставя възможност на участници с увреждания също да подадат своите  кандидатури. За тях критериите за кандидастване са малко по-разширени като могат да участват  ученици, записани в среден курс на образование през есента на 2020 и родени между 15  февруари 2003 и 15 юли 2006. За участниците с увреждане са предвидени адаптирани тестове,  както и допълнителни семинари, свързани със специфичните им нужди в рамките на програмата. 

Какво осигурява стипендията? 

Стипендията YES покрива всички разходи, свързани с транспорта до и от САЩ, настаняването в  приемно семейство и обучението в американско средно държавно училище, също така  медицинска застраховка, месечна издръжка за основни разходи, както и участие в семинари по  програмата. Не се покриват разходи за издаване на международен транспорт, разходи за  свръхбагаж, за комуникации, за медицински състояния, възникнали преди старта на програмата  както и зъболекарска грижа, други лични разходи извън месечната издръжка. 

Контакти: 

Елена Джокович, +359877333013;