Начало Без категория Прокуратурата поиска мярка „задържане под стража“ за мъжа, който уби 16-годишното момче

Прокуратурата поиска мярка „задържане под стража“ за мъжа, който уби 16-годишното момче

СПОДЕЛИ

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 46-годишен мъж за причиняване по непредпазливост на смърт при катастрофа и в пияно състояние

Днес, 3 септември 2018 г., Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Д., на 46 г., , привлечен като обвиняем за това, че при управление на моторно превозно средство, като е нарушил правилата за движение по Закона за движения по пътищата, по непредпазливост и в пияно състояние, е причинил смъртта на 16-годишно момче –  престъпление по чл. 343 ал.3 пр. 1, буква „Б“ във връзка с ал. 1, буква „В“ и във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 30 август 2018 г., на общински път, между с. Сарая и с. Ивайло, обл. Пазарджик, обвиняемият Г.Д. управлявал лек автомобил, марка „Опел Астра“. Той застигнал група деца, като по непредпазливост ударил с автомобила си и причинил смъртта на 16-годишно момче, което управлявало велосипед. На място пристигнали екипи на полицията, като на Г.Д. е била извършен тест с техническо средство „Дрегер“, което отчело 1,58 промила алкохол в кръвта му.

Предстои Окръжен съд-Пазарджик да насрочи заседание по искането на прокуратурата.