Начало Общество Пролетно почистване на гардероба – освободи място за нови дрехи

Пролетно почистване на гардероба – освободи място за нови дрехи

СПОДЕЛИ

Промяната на времето и новите колекции, които излизат на пазара в началото на всеки сезон, предполагат освежаването на гардероба ни. Случва се обаче в един момент да се затрупаме с дрехи и дори да не ни остане място къде да ги съхраняваме. Решението на този проблем е преди да обновим колекцията си с най-актуалните дрехи, да се освободим от старите, които не носим с години и просто заемат място вкъщи. Вижте кои са съветите ни за пролетно освежаване на гардероба.

Кога за последно облече тази блуза?

Когато си купим нови дрехи, е напълно нормално да започнем да носим предимно тях, което поставя на заден план по-старите ни придобивки. Когато тази практика продължи няколко сезона, накрая се оказваме с преливащ от дрехи гардероб, половината от които не носим, но продължаваме да пазим, просто защото са красиви и си обещаваме, че „един ден може да ми потрябва“. Друг е въпросът, че този ден рядко идва, защото винаги имаме нещо ново, което да изберем пред стария си любимец.

Решението не е да спрем да си купуваме нови неща, дрехите все пак имат някакъв срок на годност и с времето се захабяват, което налага подмяната им с нови, да не говорим и за промените в модните тенденции. Това, което трябва да направим, е да се разделим с дрехите, които не носим и единствено заемат място в живота ни. В началото може да ви е трудно, сантиментът има своята тежест, но веднъж свикнете ли, ще започнете без много колебания да се сбогувате с вещите, които не използвате. Важно е да разберем, че дрехите са просто вещ, и колкото и да са красиви, не трябва да се привързваме към тях, защото само си създаваме илюзията, че те ни носят спомени или приятни емоции – всичко това е в нашата глава и няма да изчезне при раздялата с онази рокля, или протритите дънки, които вече не стават за носене.

Отделете един следобед, в който да извадите абсолютно всички дрехи, които притежавате, и ги разпределете на три групи – такива, които носите редовно, такива, за които не сте се сещали от много време, но бихте носили, и такива, които вече не ви стават, или не ви допадат по една или друга причина. Върнете първата група в гардероба, втората отделете някъде, където няма да е непрекъснато пред очите ви. Ако през следващия месец посегнете към някоя от дрехите там, запазете я, ако ли не – може би нямате нужда и от тях. Последната група подгответе за дарение, продайте, или пък подарете на приятелки, които биха вдъхнали нов живот на вашите стари находки.

 

Как да освежим гардероба си?

След като вече сте се разделили с позабравените си дамски тениски и сте освободили място в гардероба си, е време да запълним това място с нещо ново. При пролетното си пазаруване не се хвърляйте на първата красива блуза, която видите – хубави неща има много, но това не е достатъчна причина да ги купим, важно е и те да са качествени, за да ни радват дълго време без да излизат от мода. Избирайте доказали се марки и непреходни модели, изработени от висококачествени естествени материали. От значение за дългия живот на дрехите ни е и как ги поддържаме – не ги перете на прекалено високи температури и четете инструкциите на етикета.

За да сте сигурни, че не правите поредната емоционална покупка, и за да не се повтаря процедурата с основното почистване на гардероба, се старайте да се придържате към един стил и цветова гама. Това не означава да не експериментирате със стила си, но се уверете, че имате поне два варианта за съчетание на новата си дреха в тоалет, за да сте сигурни, че ще я носите редовно и тя няма да последва съдбата на предишните ви любимци. Свежи и непреходни предложения за дамски блузи и тениски можете да разгледате на следния линк – https://answear.bg/k/tya/drehi/topove-i-teniski.

Помнете, че за да има място за новото, първо трябва да се освободите от старото. Разчистването на гардероба ви ще освободи място не само на рафтовете вкъщи, но и в ума ви – когато сме затрупани с излишни вещи това ни натоварва психически, а и колкото по-малко и по-любими дрехи имаме, толкова по-лесно и бързо ще избираме какво да облечем. Постарайте се при всяка нова придобивка да се разделяте с една по-стара и определено ще се почувствате по-щастливи!