Начало Общество Протест и контрапротест се провеждат в София

Протест и контрапротест се провеждат в София

СПОДЕЛИ

43-ти ден продължават протестите срещу правителството и главния прокурор у нас. В 19 часа, когато гражданите, подкрепящи идеята за оставка на кабинета, започнаха да се събират, пред сградата на СДВР беше дадено началото и на контрапротест срещу антиправителствените демонстрации, съобщава БНР.

Междувременно остават блокирани трите основни кръстовища в София.

Реклама

По-рано днес от „Отровното трио“ публикуваха във Facebook отчет на всички събрани до момента средства за подпомагане на протеста. Сметката, по която са преведени парите, е с титуляр адвокат Николай Хаджигенов.

От отчета стана ясно, че досега са събрани 65 хил. лева, от които са похарчени 17 570 лева. С тях са закупени палатки, тенти, спални чували, стикери, плакати, знамена, храна, вода, маси и столове. Част от средствата са били похарчени за озвучаване, мегафони, кабели, транспорт и полуляризация в интернет.

На контрапротеста граждани се отправиха към централния вход на СДВР, където дълго ръкопляскаха в подкрепа на работата на полицията.

Над 5000 подписа са събрали контрапротестиращите за по-малко от денонощие. Тяхната петиция е публикувана онлайн, но може да бъде подписана и пред сградата на СДВР. Документът, който ще бъде внесен в СДВР, е с настояване гражданите да получат информация дали протестите са незаконни.

Ако се докаже, че са такива, то те настояват полицията да ги премахне. Подписката има и още едно искане – да бъдат премахнати блокадите в центъра на София, ако са незаконни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group