Начало Общество Проведе се общинският кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по...

Проведе се общинският кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата

СПОДЕЛИ

Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по Безопасност на движението по пътищата, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН за ученическите олимпиади, националните състезания и националните състезания по професии през учебната 2021/2022 година.

Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и формирането на култура за безопасно поведение на пътя.

Общинският кръг на Национално състезание по Безопасност на движението по пътищата се проведе на 05.05.2022 година, съгласно приетия от МОН регламент в две части: писмен тест и практически тест. Домакин на състезанието бе Основно училище „Проф. Марин Дринов“. В него взеха участие ученици от Основно училище „Проф. Марин Дринов“ с ръководител г-жа Петранка Панчева, Средно училище „Нешо Бончев” с ръководител Стефан Дошков и Основно училище „Двайсти април” с ръководител Красимир Костов.

 

Учениците показаха отлични познания по безопасност на движение по пътищата и демонстрираха майсторски умения в управлението на велосипед.

 

След края на практическия тест, комисията отличи участниците, както следва:

Първа състезателна група:

I място – Основно училище „Проф. Марин Дринов“ с ръководител г-жа Петранка Панчева

II място – Основно училище „Двайсти април” с ръководител Красимир Костов

III място – Средно училище „Нешо Бончев” с ръководител Стефан Дошков

Втора състезателна група:

I място – Средно училище „Нешо Бончев” с ръководител Стефан Дошков

Община Панагюрище ще бъде представена на 14.05.2022 година на областния кръг на състезанието в град Пазарджик от: I състезателна група – ученици от V – VII клас – отборът на Основно училище „Проф. Марин Дринов“ и II състезателна група – ученици от VIII – X клас – отборът на Средно училище „Нешо Бончев”.

Успех на участниците!