Начало Общество Проведе се пресконференция по повод реализирането на проект „Укрепване капацитета и компетентността...

Проведе се пресконференция по повод реализирането на проект „Укрепване капацитета и компетентността на ОбА – Панагюрище“

15
0
СПОДЕЛИ

DSCI5385

Преди около час завърши пресконференцията дадена от кмета Никола Белишки и работещия екип по проект „Укрепване капацитета и компетентността на Общинска администрация – Панагюрище за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията им“. На нея бяха представени целите му, целевите групи, основните дейности, както и очакваните резултати.

Специфичните цели на проекта са: повишаване знанията на 75 служители на ОБА чрез усвояването на законови и подзаконови нормативни документи; повишаване на ефективността на работата им и усвояването на знания и умения за намаляване на корупционния риск, а също така и подобряване на мотивацията им.

В целевите групи са включени 17 служители с ръководни функции, 51 с експертни функции и 7 служители, които работят в дирекция „Административно-правно и информационно обслужване.

Три са основните дейности, които се изпълняват по време на изпълнението му: управление на проекта, включващо сформиране на екип от ръководител, координатор и счетоводител, както и администриране и отчитане на проекта; обучения по теми, избрани от каталога на Института за публична администрация /ИПА/ и информираност и публичност.

Стана ясно, че до момента общинските служители са преминали през общо 6 обучения, а оставащите са 7.

Общият брой на обученията е 13, като на тях служителите ще се обучават на теми, свързани с публичния имидж, деловата етика, правната уредба, конфликтите на интереси, информираност и публичност и други.

Проектът ще допринесе за реализирането на стратегическата цел: „Превръщане на община Панагюрище в привлекателно място за живеене и притегателен център за инвестиции, иновации и работа“, залегнала в Програмата за управление на община Панагюрище за периода от 2011 до 2015 година.

Общата му стойност е 65 908, 80 лева. Срокът за неговото изпълнение е 06.10.2014 година.

Ръководител на проекта е г-жа Петя Димитрова, счетоводител Мария Каратабанова, координатор Цеца Плачкова.

Неговото осъществяване се извършва с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.