Начало Култура Проведе се седмият фолклорен фестивал „Ха, надпей ме“ в село Левски

Проведе се седмият фолклорен фестивал „Ха, надпей ме“ в село Левски

СПОДЕЛИ
Реклама

За седма поредна година, на 8 юни 2019 г., в село Левски, община Панагюрище, се провежда Регионалният певчески фолклорен фестивал „Ха, надпей ме“. Фестивалът се финансира и реализира по Програма за развитие на читалищната дейност на Община Панагюрище за 2019 година.

Официален гост на събитието беше Христо Калоянов – председател на Общински съвет-Панагюрище.

Тази година фестивалът събра около 300 души от 17 състава за народни песни от читалищата във общините Панагюрище, Стрелча, Хисаря, Сърница, Пазарджик, Септември. Участниците се оценяват от професионално жури в състав: Силвия Ненкова – народна певица, солист в ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик” и ръководител на самодейни състави; Гергана Тилева – солист в ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик”, преподавател по народно пеене в детска музикална школа „Пазарджик” и Стоянка Маврова – член на читалищното настоятелство на НЧ „Христо Ботев”-с. Левски.

Фестивалът „Ха, надпей ме” е продължение на провеждания преди години песенен форум „С песните на Надка Караджова“ и има за цел да предизвика интерес към пазарджишкия фолклор, да възпитава любов към националната история, бит, традиции и култура.