Начало Общество Провела се е среща със собственици на имоти близки до мястото, където...

Провела се е среща със собственици на имоти близки до мястото, където ще се изгражда язовир Луда Яна

14
1
СПОДЕЛИ

ob6tina-panagiuri6te-pa121

Вчера в сградата на Община Панагюрище се е провела среща на представители на Министерството на регионалното развитие на Република България със собственици на имоти, намиращи се в близост до мястото, където предстои да бъде изграден язовир Луда Яна, съобщават от Общината.

Срещата е  била организирана по инициатива на министерството във връзка с изготвен проект “Окончателно определяне на проектно трасе и изготвяне на подобрен устройствен план – парцеларен план (ПУП-ПП) за изместване на съществуваща въздушна линия 110 кV “Лисец”. Изместването на електропровода се налагал поради предстоящото строителство на язовир Луда Яна и прилежащата пречиствателна станция за питейна вода.

Срещата е имала за цел да информира собствениците на засегнатите от изместването на електропровода имоти за намеренията на Регионалното министерство да реализира този съпътстващ проект, както и за евентуалните последващи действия, свързани с осъществяване на основния проект “Изграждане на язовир Луда Яна и пречиствателна станция за питейна вода”.

1 КОМЕНТАР