Начало Общество Публикувано във факти.бг: Тържествено отбелязване на 70 години от създаването на Велинград...

Публикувано във факти.бг: Тържествено отбелязване на 70 години от създаването на Велинград като град

СПОДЕЛИ

2018-а е годината, в която Велинград отбелязва 70-та си годишнина като град, 10-та като Spa столица на Балканите и 100 години организиран туризъм в района.

Организационният комитет по празничните тържества и община Велинград очаква граждани и гости, за да отпразнуват заедно „рожденните дни” на курортния град.

На 01.09.2018г. тържествата започват още от 10:00 часа и продължават до късно вечерта. Кака Лара, Театър Хенд, Корпусът за бързо гърмене и много други ще забавляват децата в сутрешните часове на деня.

Точно в 11:00ч. на входа на курорта ще бъде открита Статуя – символ на Велинград.

По обяд, на площад „Николай Гяуров”, Ути Бачваров ще ни сготви нещо „Бързо, лесно и вкусно”.

Следобедът е посветен на сериозни разговори и срещи. Министерство на туризма и лично Министър Николина Ангелкова организират „Обществено обсъждане на дестинация Родопи”. Непосредствено след това започва и кръгла маса на тема: „Стратегия за ефективно използване на минералните води” – организирана от БУБСПА.

Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева от своя страна имат тежката задача да са водещи на официалната вечерна част. За доброто настроение на всички пък ще се погрижат: Деси Добрева с трупата на Нешка Робева, Театър на огъня и сенките FIRETER, супер групата „Легендите”, а официалната вечер ще завърши с пищно светлинно шоу и заря. За най-големите ентусиасти има и “After party” на Централния минерален плаж, къдете на сцената ще излезе Гери-Никол.

На 02.09.2018г. празникът продължава в сутрешните и обедните часове с анимации за децата и фолклорна палитра с ансамбъл „Добруджа”.