Начало Препоръчани Ради Воденичаров безапелационен в Гърция!

Ради Воденичаров безапелационен в Гърция!

СПОДЕЛИ

На 11-12 май се проведе 2 кръг от националния шампионат по картинг на писта Серес в Гърция. В него участие взе панагюрския картинг талант Радослав Воденичаров от екипа на LV-AUTO Racing Team Панагюрище.

През целия уикенд Ради имаше много добра скорост което се видя още на свободните тренировки. Състезанието беше съкратено до един супер финал и квалификация от 5 минути заради множество инциденти с гръцки пилоти, които трябваше да карат заедно с нас но клубовете от България гласуваха да се кара отделно поради изключително арогантното поведение на гръцките състезатели, които отстраниха доста от нашите пилоти във всички класове с умишлени удари.

Така във своя клас Ради постигна пол позишън и стартира от първо място на стартовата решетка. На старт се наредиха 12 пилоти от клас джуниър още от старта Ради поведе колоната като през цялото състезание не позволи на никой от конкурентите си да го доближи. При абсолютна доминация – така завърши, с три секунди аванс пред втория Христо Младенов от София и третия Стефан Стефановски от Северна Македония.

Семейство и екип: Ради заедно с майка си Гергана и баща си Лъчезар

„Бяхме много подготвени за това състезание. Още на тестовете, които направихме преди две седмици в Гърция, видях че имаме скорост настроихме шасито по най-добрия начин и резултатът е налице! Доволен съм много от Ради, той отново доказа, че е на топ ниво и че е трудно победим, когато всичко с техниката е наред. Предстои ни 3 кръг в Хасково – там Ради няма нито едно участие и ще му е трудно, но мисля, че ще се адаптира бързо към новото за него трасе. Благодаря на всички спонсори в лицето на „Оптикоелектрон“, „Асарел-Медет“ и маслата YACCO България,  без които резултатът нямаше да е същият. Ще дадем всичко от себе си да се представим добре и в Хасково и да продължим борбата за титлата тази година, в която конкуренцията е много сериозна.“ – коментира бащата и механик на Ради Лъчезар Воденичаров.