Начало Общество Радослав Воденичаров отново на подиума!

Радослав Воденичаров отново на подиума!

СПОДЕЛИ

На 6-7 юли се проведе четвъртият кръг от националните картинг серии на България. В него отново взе участие панагюрската картинг надежда Ради Воденичаров от екипа на ЛВ-Авто рейсинг тийм. Отново пилотът от Панагюрище показа топ ниво и скорост, като още от петък зададе темпото на пистата с най бързи времена.

В съботната квалификация първите 5 в клас „Джуниър“ се събраха в една десета от секундата, като на Ради не му достигнаха 52 хилядни за пол позишън и взе 4 позиция за старта, която обаче е от външната страна на пистата, което не беше добър вариант, коментира бащата на Ради Лъчезар Воденичаров.

Снимка с първия македонския пилот Стефановски и панагюрското острие Ради

В неделя се очертаваше страхотно състезание при тази силна конкуренция и близки времена. На префинала, още от старта, Ради тръгна добре и не загуби позиция, макар че беше от външната страна и поде атаки срещу миналогодишния шампион П.Шингов, като успя да го изпревари в 7-та обиколка напред, но се откъснаха първите двама и до оставащите още 7 обиколки нямаше как да ги догони, предвид аболютно изравнените сили. Така на префинала Радослав завърши трети.

В супер финала вече стартираше от по-добрата позиция – трета, и още от старта атакува руския пилот Максим Дремин, който потегли от 2 позиция. На следващия завой руснакът контраатакува и си върна позицията и така до финала първите трима – Максим Дремин, Стефан Стефановски от Северна Македония и Ради бяха като завързани и направиха сериозна дистанция спрямо останалите от класа 8 състезатели. Радослав беше и първи от българските състезатели и остана 3-ти в генералното класиране за кръга.

Баща и син Воденичарови – очаквано добра комбинация!

„Не искахме да рискуваме с атака, в началото тактиката беше да се движи в пакет с тях и при малка грешка да се възползва, защото в Хасково избърза с атаката и стана инцидент, който му костваше много важни точки за шампионата. В оставащите два кръга от шампионата ще дадем всичко от себе си, ако може да се преборим за титлата. Кръговете ще са в Кюстендил и гръцката писта в Серес. Благодарим на спонсорите от „Оптикоелектрон“ малсата YACCO България, „Асарел-Медет“ и всички, които ни помагат!“ – коментира Лъчезар Воденичаров.