Начало Препоръчани Радослав Воденичаров с трето място на картинг пистата Серес в Гърция и второ...

Радослав Воденичаров с трето място на картинг пистата Серес в Гърция и второ място в генералното класиране

СПОДЕЛИ

12-годишният панагюрец Радослав Воденичаров извоюва трето място на пистата Серес в Гърция, където през отминалия уикенд се състоя 5-ият , предпоследен, кръг от националния шампионат по картинг на БФК-НКС с организатор ХИДРОЛИФТ РЕЙСИНГ ТИМ. След този кръг Радослав, който от тази година се състезава в клас джуниър, за 12-15 годишни, се изкачи до второто място в генералното класиране. 

При слънчево и горещо време за сезона от над 30 градуса пилотите направиха оспорвани, но коректни битки. Участниците в 5-те класа бяха общо 42, което е рекорд за сезона.

През 2-та състезателни дни Радослав Воденичаров беше бърз и времената му бяха в топ 5, като ключовият момент беше в неделя, когато във втория манш той направи перфектен старт, спечелвайки две позиции, стигайки до третото място. През цялото време се водеше люта битка с другите пилоти от решетката, но нашето момче показа характер и удържа 3-ото място във финал 2, където в последните обиколки плътно зад него бяха Димитър Колев и Божидар Първанов. Редно е да се отбележи, че класиралите се на 1-во и 2-ро място са с много по-голям състезателен опит от Радослав, а отделно са и по-големи на възраст.

„Като негов баща и механик, смятам, че това, което направи Радослав, е постижение. Той се адаптира изключително бързо предвид първата му година в клас „Джуниър“, а е един от най-малките в класа – 12-годишен, а повечето състезатели в този клас са 14-годишни. Изключителни благодарности на „Оптикоелектрон Груп“ в лицето на Иван Гарчев, които ни подпомогнаха и за писта Серес. Благодарим и на Йордан Йочев от racebg.net за прекрасните снимки!“ – коментира бащата на Радослав – Лъчезар Воденичаров, собственик на Ел Ви Ауто Рейсинг Тийм , който е плътно до сина си по картинг пистите.

Снимка:  Йордан Йочев

Следващият, последен кръг на шампионата, ще се проведе на 7 и 8 октомври в Кюстендил и след този финален кръг ще станат ясни имената на 2-я и 3-я в генералното класиране.

Екипът на ПИА пожелава успех на Радослав Воденичаров!

Снимки:  Йордан Йочев