Начало Бизнес Ръководството на “Асарел-Медет” участва в националното честване на Деня на миньора

Ръководството на “Асарел-Медет” участва в националното честване на Деня на миньора

СПОДЕЛИ

Президентът Румен Радев откри Националното честване на Деня на миньора в София. Той честити 30-годишнината на Българската минно-геоложка камара и връчи на браншовата организация Почетния знак на Президента.

“Нека все така минерално-суровинната индустрия да поддържа фундамента на българската икономика ”, заяви Румен Радев и подчерта, че отрасълът осигурява 5% от брутния вътрешен продукт на страната. Той посочи, че за него е чест да поздрави хората от мъжката, силна и достойна професия на миньора. В приветствието си Президентът изтъкна, че през изминалите години браншовата организация е допринесла за внедряването на високи стандарти, нови технологии и политики за социална отговорност.

Ръководството на “Асарел-Медет” участва в националното честване на Деня на миньора и 30-годишнината на Минната камара, заедно с десетки колеги от другите минни компании в страната, синдикалните организации, много партньори и представители на научните среди.

А ето и празничното обръщение от ръководството на „Асарел-Медет“ АД по повод днешния празник:

Скъпи колеги и приятели,
Честит Ден на миньора!
Честит фирмен празник на задружния екип на „Асарел-Медет“ и специални поздрави за тези, които ще получат награди за своите постижения или дългогодишен трудов стаж! Честит празник на пенсионираните ни колеги, чиито традиции следваме с уважение! Честит празник на учениците от дуалното обучение и на стажантите, в които виждаме бъдещето на компанията!
Благодарим Ви за професионализма и отличните резултати! Заедно устояхме на извънредната обстановка, продължихме да изпълняваме производствения план и не отстъпихме от социалната си политика. Съзнаваме колко важна за местната икономика е нашата стабилност като най-голямото индустриално предприятие в целия регион. Продължаваме да инвестираме в най-добрите нови технологии и да изпълняваме нашите фирмени проекти за дългосрочно устойчиво развитие.
Благодарим Ви, защото без хората на „Асарел“ всичко това нямаше да бъде възможно! Без всеотдайната работа на нашия екип, това нямаше да е същото силно и успешно дружество!
На 18 август нека си спомним завета на закрилника на миньорите св. Иван Рилски – „Бъдете единни, имайте мир помежду си!“ и да се помолим за здраве и благополучие във всеки дом и всяко семейство!
Нека заедно продължаваме да вършим добра работа и добри дела!
Честит празник!
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС И
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР
Инж. Делчо Николов
 
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ
Димитър Цоцорков