Начало Спорт Ръководството на ФК „Оборище“ разясни на феновете правилата, които трябва да бъдат...

Ръководството на ФК „Оборище“ разясни на феновете правилата, които трябва да бъдат спазвани по време на мачовете

65
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

sreshta-fenove

Ден преди първия домакински мач на „Оборище” в професионалната „Б“ група  ръководството на клуба организира среща на феновете с представители на полицията, на която бе отправен апел за толерантност и феърплей към запалянковците. Срещата се организира поради наложеното наказание на отбора по повод хвърлени предмети от феновете по време на гостуването на ОФК “Поморие”.

По време на срещата служителят на МВР, инспектор Павлин Караколев, разясни нормативните изисквания и правилата, които трябва да спазват феновете на отбора.

Той напомни, че на стадиона няма да бъдат допускани зрители в нетрезво състояние, както и фенове, които носят алкохол, оръжия, взривни вещества, сигнални ракети, светещи тела, съоръжения предизвикващи шум и други забранени предмети.

До спортната зона няма да бъдат допускани хора, които отказват да бъдат проверени. Забранено ще бъде влизането на малолетни лица без пълнолетен придружител. В спортната зона няма да бъде позволено и вкарването на животни.

На посетителите се забранява преодоляването на преградните приспособления, намиращи се в спортния обект и влизането в места, забранени за посетители. Също така е забранено паленето на огън, замърсяването на спортната зона, както и писането, облепянето или рисуването по спортните обекти и конструкции.

Запалянковците не могат да носят бутилките с минерална вода или безалкохолни напитки с вместимост по-голяма от 500 мл, както и такива изработени от чуплив или особено твърд материал. Капачките на бутилките трябва да бъдат свалени преди влизането в стадиона.

Поведението на зрителите ще бъде обект на видеонаблюдение под контрола на полицейските органи.

При установяване на нарушения лицата се отстраняват от територията на спортната зона и им се налагат следните наказания: глоба, обществено полезен труд, забрана за посещаване на спортни мероприятия и задържане в териториална структура на МВР  в срок до 25 денонощия.

Отнетите от нарушителите забранени вещи, както и тези с които е извършена противообществена проява не се връщат.