Начало Общество Ръководството на Общината приканва жителите и гостите на Панагюрище да не замърсяват...

Ръководството на Общината приканва жителите и гостите на Панагюрище да не замърсяват фонтана в центъра на града

85
8
СПОДЕЛИ

fontan

Във връзка със зачестилите случаи на замърсяване на новооткрития интерактивен фонтан пред сградата на Община Панагюрище, както на водните, така и на площадните пространства, Ръководството на общината отправя призив към всички жители и гости на града.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

С Управленската програма на община Панагюрище за периода 2011-2015 година си поставихме стратегическата цел – Да превърнем община Панагюрище в привлекателно място за живеене и притегателен център за инвестиции, иновации и работа. Това е цел, която вече четири години изпълняваме заедно – Общинска администрация, Общински съвет, бизнес, неправителствени организации, учебни заведения, културни институции, социални услуги и всички граждани. Общината изпълнява мащабни проекти с европейско финансиране и със средства от Общинския бюджет, които не само ни доближават до изискванията за изпълнение на Европейските директиви, но и правят ежедневието ни по-спокойно и приятно в една изграждаща се нова хармонична среда на живот.

Нека всички заедно се грижим за нашия град и за общината ни така, както се грижим за собствените си домове. Да не допускаме замърсяване и увреждане на обектите, които са на всички нас. Нека запазим чистотата и красотата на Панагюрище, за да не бъдем упреквани от поколенията след нас в невежество и липса на култура на поведение!

От Ръководството на община Панагюрище

 

Справка:

За последните две седмици интерактивният фонтан пред сградата на Община Панагюрище се почиства за трети път, като се налага пълно изпомпване на водата, за да могат да се отстранят изхвърлените опаковки от храна, обелки от слънчоглед, еднократни чаши и консервени кутии от бира и безалкохолни напитки и други отпадъци.

При последното почистване са намерени и две пълни, пробити консерви с риба!?!

Около водната площ на фонтана, пейките и цветните насаждения на площад „20-ти април“ ежедневно се изхвърлят фасове от цигари, хартии, обелки от семки и др., при положение, че само на площадното пространство има разположени над 30 коша за  изхвърляне на отпадъци.

8 КОМЕНТАРА

  1. Фонтанът пред спортната зала „Арена АСАРЕЛ“ е много по-добър от този на центъра. И звукът е силен, и синхронизацията е перфектна. А големия екран от вода…супер е! Само да вземат от Асарел да инвестират в още 2-3 програми, че хубаво-хубаво, ама е добре да има и разнообразие.




    0



    0
  2. Интересно! Нито един коментар по темата за замърсяването на фонтана и площите около него.Или темата е маловажна, или е много неудобна за „гордите“ панагюрци, наречени още „вариклечковци“.




    0



    0
    • Недостойни сме този гении да коментираме ний. По-добре да дадем думата на професионалистите…

      – Хорейшио, във фонтана открихме две пълни, пробити консерви с риба!?!
      – Хм, явно някой е искал да си завъди копърка!




      0



      0
  3. Fontanat e prekrasen I v tozi si vid bez znachenie dali pee il Ne! Da badem blagodarni che go ima, sega e nash red da go opazim I cenim kakto I vsichko napraveno v nashiat grad!
    Predi godini imashe hora koito globiavaha nedobrosavestni grajdani zamarsiavashti ploshtada naokolo. Zashto tova Ne se napravi I sega v kraina smetka “ kakvoto poseem tova i shte pojanem“
    A moje bi da se slojat cameri okolo Fontana …?

    A vie gospodine, ako mislite che ideata vi e genialna napravete proekt I go predlojete na obshtinata!




    0



    0
    • Пишете на кирилица! Проекти съм правил, не си мислете, че е много трудно.




      0



      0
  4. Някой трябва да каже на общинарите, че зад фонтана трябва да се инсталира екран, за да се проектират върху него лазерните ефекти, а вътре във водата елементи върху който да се прави същото. Иначе няма смисъл от какъвто и да било пеещ фонтан. Единствено се получава половинчата работа от селски тип, както са направени и всички други неща в града. После само се хвали по вестници този и онзи със смешни неща, а т.нар. гости на града от чиста любезност все още не са го нарекли „идиот“.




    0



    0
    • За пеещите фонтани е нужна само музика, това което е било на откриването е било направено от друга наета за това фирма. Работата на пеещите фонтани е да има наличието на музика и синхрон с водата. Но съм съгласен ако имаше проеектор би било красиво, но няма да стане. А ти къде ако не е тайна си виждал в България пеещи фонтани със всекидневно лазерно шоу ?




      0



      0
    • Кутията пред фонтана, която прави лазерни ефекти да не съм си я измислил. След откриването ходил ли си да видиш какво се случва на този фонтан? Явно не. Прожектират се лазери по фундамента, все едно шарят по земята. Ако свалите розовите очила може и да забележите пародията!




      0



      0