Начало Избори 2013 Разбраха се за състава на 30-те секционни избирателни комисии

Разбраха се за състава на 30-те секционни избирателни комисии

СПОДЕЛИ
избори
Архив

В рамките на час и половина снощи се проведоха консултациите за разпределение на председателските, заместник-председателските и секретарските места в секционните избирателни комисии за предстоящите на 12 май парламентарни избори. На преговорите присъстваха Венелин Петров и Томи Наплатанов от ГЕРБ, Недялка Наплатанова – БСП, Янко Маринов – Синята коалиция, Пенка Пенева -НДСВ, областният координатор на Атака Красимир Първанов и Янко Петров от ДПС.

Още в самото начало представителите на ПП ГЕРБ се отказаха от законовата възможност да имат председатели във всички секции, което бе приветствано от останалите участници и даде тон на конструктивния диалог.

Бе постигната договореност за разпределние на състава на 30-те избирателни секции. Съгласно постигнатата договореност най-голямата парламентарно представена партия ГЕРБ получи 16 председатели, 14 зам.-председатели и 14 секретари. Втората по големина група БСП получи по 6 председатели, зам.-председатели и секретари. В секционните комисии в общината ще бъдат ангажирани 266 души, които ще са разпределени в 30 секции.

От всички присъстващи бе отбелязано, че това са най-конструктивно и безпроблемно преминалите консултации за съставите на СИК.