Начало Общество Разнообразни занимания с децата се провеждат и в читалищата на населените места...

Разнообразни занимания с децата се провеждат и в читалищата на населените места на общината

СПОДЕЛИ
restorant

p1210816 small

В Народно читалище „Искра – 1872” в село Попинци, под ръководството на Донка Шопова и Мария Терзийска, бе провеждано „Лято в библиотеката” и Занимания по народни танци. През месец юни децата имаха възможността да четат приказки, рисуват, творят, аранжират цветя, да играят на забавни игри и да танцуват народни танци.

 

В Народно читалище „Пробуда – 1872”, село Баня, ръководителите Радка Мутева и Костадин Вранчев са заложили на лятно четене в библиотеката, рецитиране на любими стихове, разнообразни конкурси, лятно кино, спорт, забавни игри, оцветяване на книжки и плувно лято на минералния басейн в село Баня.

В Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров – 1927”, село Бъта, децата имат възможността да играят на образователни игри, да четат и попълват читателски дневник, да участват в Парада на домашните любимци. До края на месец юли предстои да се запознаят с празниците и обичаите на село Бъта, да четат още много приказки с поуки. А в Целодневна детска градина „Надежда” е отворена лятна читалня Ръководител на заниманията за деца и ученици е Жечка Сиводошева.

В Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1912“, село Оборище, децата четат любими приказки, рисуват героите им, играят „Домино“ и „Не се сърди, човече“, запознават се с различни обичаи и песни от региона. Малките читатели се подготвят за концерт „Довиждане лято, здравей училище”, като разучават стихчета, етюди, песни и танци. Ръководител на заниманията е секретарят на читалището Маргарина Наплатанова. В неделя от 15:30 до 17:30 часа Петър Немски провежда уроци по български народни танци в различни възрастови групи.

Лятно училище в библиотеката бе открито на 1 юли 2016 година в село Поибрене. В Народно читалище „Ванчо Пашов – 1884” децата, заедно с Величка Пандурова четат български народни приказки и стихотворения и се разучават български народни танци и етно танци. Провеждат се и тихи игри – „Шах“, „Табла“ и „Домино“. В края на месец юли, планинският спасител Стоя Тодоров ще проведе на открито в гората урок за планинари „Как да оцелеем на открито в природата“.

В Народно читалище „Васил Левски – 1925”, село Елшица, секретарят Гинка Томева провежда лятно четене на открито. Децата разучават занимателни игри „От времето на моята баба”, рисуват на асфалт, играят на стадиона и в парка, рисуват върху балони, създават анимирани рисунки на компютър.

Всеки вторник и четвъртък, секретарят на Народно читалище „Христо Ботев – 1927”, село Левски, Светлана Караджова провежда четене на детски приказки, помага на децата да разучат нови забавни игри, рисуват. Заедно събират налични материали и описания на обичаите и традициите на населеното място.

p1210806 small

Общинската програма за лятна работа с деца и ученици за 2016 година „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела“ продължава през месеците юли, август и септември – до началото на учебната година, припомня Общинска администрация. Групите и клубовете по интереси са сформирани така, че децата и учениците от различните възрасти да могат да открият по нещо интересно и полезно за себе си и да прекарат пълноценно времето си през лятната ваканция.