Начало Общество Разплита се мистерията около убийството на Росица, чийто скелет бе открит, след...

Разплита се мистерията около убийството на Росица, чийто скелет бе открит, след 26 години, в хотел в Смолян

Скелетът на убитата бе открит на 30-ти август миналата година, в шахта на аспирацията, при ремонт на известен хотел в Смолян.

1008
0
СПОДЕЛИ

Има заподозрян за убийството на Росица Димова, извършено преди 26 години в Смолян. Разследването е на финалната права и може да завърши с привличане на обвиняем, съобщава „Родопи voice”.

В момента се извършват оперативни мероприятия, като продължават и разпитите на лица, които са били в близкото обкръжение на жертвата. Две са основните версии, по които се работи по случая „Скелет на жена в хотел”, който разтърси Родопите. Все още няма обвиняем за деянието, но в рамките на седмици от държавното обвинение са твърдо решени да приключат случая. Разследването на зловещия случай бе удължено с още два месеца. Предстоят още разпити на лица, свързани по някакъв начин с убитата Росица Лазарова Димова. Разследването на случая трябваше да приключи през юли, след като самоличността на жената бе установена.

Предвид на сложността на делото и давността на случая, срокът бе удължен, пише 24smolian.com. ДНК експертизите са доказали, че човешките останки са на жена, изчезнала преди 26 години. Името на жертвата е Росица Лазарова Димова, родом от село Борово, община Лъки. Тройните съдебномедицински експертизи са категорични, че става въпрос за убийство.

Росица Димова е видяна за последно на 7 ноември 1991 година. Жената излиза от дома си в Смолян с цел да пътува за родното си село Борово. 31-годишната родопчанка не е била омъжена, но е живеела на семейни начала с мъж. Скелетът на убитата бе открит на 30 август м.г. в шахта на аспирацията при ремонт на известен хотел в Смолян.

Източник: https://www.blitz.bg