Начало Общество Разселват 200 фазана в Поибренско

Разселват 200 фазана в Поибренско

СПОДЕЛИ

pheasant004Двеста фазана ще бъдат разселени в землището на Поибрене, научи ПИА нюз. Инициативата е на местната ловна дружинка, която ще закупи птиците със собствени средства. Фазаните са от специализирана ферма в северна България. През миналата година ловците заселиха 50 фазана в същия район.

Фазанът обитава равнинните части на страната, сравнително лесно адаптивен е, поддава се на доотглеждане във временни волиери.
Всяко сдружение има своя стратегия на разселване, съобразена с традициите, със специфичния климат на региона, с членската маса и не на последно място – с финансовите възможности. Там, където нямат собствена база за доотглеждане на птиците, предпочитат да ги купуват поотрасли и направо ги разселват.
Някои сдружения предпочитат да закупят новоизлюпени фазанчета и да ги отгледат в собствени фазанарии до 50-60-дневна възраст, след което ги разселват по дружини. Най-надеждно е доотглеждането във временни волиери, изградени в типичните местообитания на птиците. Дружините, които са заделили средства и са положили труд да си изградят такава база, се радват на висока оцеляемост на фазаните.