Начало Общество Редят богата био трапеза в Хисаря

Редят богата био трапеза в Хисаря

СПОДЕЛИ
restorant

Читалищни дейци заедно стягат голяма „Био трапеза“ в Хисаря. Гостите и публиката ще седнат около нея на 22 и 23 септември. Био трапезата е част от изложение на био, натурални и еко производители от община Хисаря, Карлово, Пловдив и регион Тракия и се провежда в рамките на програмата на „Пловдив – европейска столица на културата 2019“. Проявата се организира от читалище „Иван Вазов 1904” – Хисаря в партньорството с Туристическия информационен център и с подкрепата на Община Хисаря и местния бизнес.

Ще се представят производители на био картофи, кейл, гъби, билки, сезонни плодове и зеленчуци, тахани и кремове от ядки, био и натурална козметика, натурални и еко продукти – мед, млечни произведения, вино, съобщи координаторът на проекта Майа Апостолова.

Целта на изложението „Био трапеза“ е да популяризираме местните лицензирани био и еко производители и чистата околна среда, да подпомогнем фермерите, които развиват „зелен” бизнес и търсят достоен начин на живот и поминък в родния си край, като заведем потребителите до тях, обясни Апостолова. Искаме да запазим традициите в домашно приготвената храна. Да пропагандираме сред общността и гостите на курортния град био производството като част от мотото „Владеем изкуството на живота!” чрез чиста и бавна храна.

Двата дни на изложението ще бъдат съпътствани от богата културна програма на открити сцени с вход свободен – кулинарно шоу с биопродукти от щандовете на изложителите; кулинарна изложба „Обредни хлябове от хисарския край”. Ще има също така театър, джаз концерт, еко пленер, лекции по здравословно хранене, зони за йога и тай-чи, както и томболи и викторини за посетителите, места за забавления и игри за децата, творчески работилнички.

Източник: Марица