Начало Бизнес РК „Традиция“- Панагюрище благодари на „Асарел-Медет“ за подкрепата

РК „Традиция“- Панагюрище благодари на „Асарел-Медет“ за подкрепата

СПОДЕЛИ
Председателят на Регионален клуб „Традиция“ в Панагюрище Методи Навущанов връчи паметния знак на организацията на изпълнителния директор на „Асарел-Медет“АД инж. Николай Пелтеков, като благодарност за оказаната финансова подкрепа. Компанията ни подкрепи провеждането на възстановката в Панагюрище по случай 147 г. от обявяване на Априлското въстание, както и фестивала „Духът на Второто българско царство“, по време на който в имаше демонстрации на сечене на монети и руни, на средновековни машини, оръжия, защитни средства, бойни техники и единоборства. Благодарствени грамоти и знамена на клуб „Традиция“ получиха и двата миньорски синдиката в „Асарел-Медет“ – в лицето на техните председатели Николай Попниколов – СМФ „Подкрепа“, и Марко Гергински – ФНСМ-КНСБ, които също подкрепиха финансово патриотичните инициативи на клуб „Традиция“. На срещата присъстваха колегите Христо Киров, Антоний Кисьов, Стоян Дедев и Стойко Киричев, които са членове на клубовете „Традиция“ в Панагюрище и село Баня, и бяха сред участниците във възстановката на 1 май.
„Нашата компания е подкрепяла и ще продължи да подкрепя такива патриотични инициативи. Гордеем се с това, което клуб „Традиция“ прави, защото това е начинът младите хора да възприемат историческите събития от онези години и да станат съпричастни“, каза изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Николай Пелтеков.
Методи Навущанов обяви, че следващата цел на членовете на регионален клуб „Традиция“ в Панагюрище ще бъде да локализират точното място на Кокльовата воденица в землището на село Оборище. „Това е едно сакрално място за всеки българин, защото там са идвали Бенковски, Волов, Захари Стоянов, воденицата е била явка за всички революционери“, обясни председателят на РК „Традиция“.