Начало Общество Родителите на изнасилената Ирена искат 10 000 лева от Евстатиев за причинени...

Родителите на изнасилената Ирена искат 10 000 лева от Евстатиев за причинени неимуществени вреди

34
0
СПОДЕЛИ
restorant
Снимка: 24 часа
Снимка: 24 часа

С черни очила, притеснена и нежелаеща да прави коментари, придружена от родителите си, в Районен съд Пловдив пристигна днес изнасилената от екскмета на Стрелча 16-годишна ученичка Ирена, съобщиха от plovdiv24.

В залата се яви и бившият кмет Иван Евстатиев, но без адвокатката си Ташкена Колчева. Тя коментира рано сутринта, че иска отлагане на делото, защото има съдебна ваканция. Делото бе насрочено за 10 и 11 октомври.
Родителите на девойката помолиха медиите да не притесняват и стресират допълнително дъщеря им. Те бяха допуснати като граждански ищци. Поискаха 10 хиляди лева от Евстатиев за причинени неимуществени вреди.
Адвокатът им Иван Грошев каза, че Иван Евсатиев признава обвиненията, включително това, че е опил момичето с алкохол, но отрича категорично изнасилването. Твърди, че сексът с девойката бил доброволен.
Признава 8 от 10 точки на обвинението, каза още адвокатът. Попитан защо ученичката е ходила в стаята в хотела на екскмета, защитникът поясни:
„Детето го е познавало, те са били семейни приятели, имало му е доверие, година преди инцидента той е водил девойката и други деца в Санкт Петербург“.
Бащата на момичето Георги Белухов каза пред медиите, че дъщеря му се чувства по-добре. Успяла да завърши учебната година, въпреки че един месец е отсъствала от училище покрай инцидента. Детето било притеснено от процеса. Майката коментира, че момичето още се стряска и напряга, като прочете нещо за себе си в интернет.
Иван Евстатиев е обвинен в това, че е напил с алкохол и изнасилил девствената ученичка. Случаят нашумя скандално, хората от Стрелча се вдигнаха на протести с искане бившият управник да не бъде пускан на свобода. Вече половин година той търка наровете в ареста.