Начало Общество Родителите на Кристиян Налбантов заведоха граждански иск срещу учителката Ерова

Родителите на Кристиян Налбантов заведоха граждански иск срещу учителката Ерова

СПОДЕЛИ
фото: Тина Соколова, Дарик радио

Първото заседание от процеса е насрочено за 13 март

Родителите на малкия Кристиян Налбантов са завели дело срещу учителката Павлина Ерова, обвинена в побой над детето им, информира Дарик.

Гражданският иск не е финансов. Искат справедлива присъда. Целта им е в училищата и градините да не се допускат хора, склонни към насилие.

Припомняме, че скандалът със сина на семейство Налбантови избухна през есента на миналата година. На 4 септември малкият Кристиян, който тогава бил на 2 години и 3 месеца, тръгнал за пръв път в детска градина „Пролет“, а на следващия ден дядо му го взел с насинено лице. Госпожата в групата му – Павлина Ерова, обяснила, че момченцето е захапано от по-голям батко. Близките не вярват на тази версия, защото нараняванията били и от двете страни, а самото дете разказало, че е бито от учителката. Същевременно родители на деца от „Пролет“ излязоха с отворено писмо в подкрепа на обвинената педагожка.

Първото заседание от процеса е насрочено за 13 март. Родители от Пазарджик са готови на този ден да организират мирно присъствие пред Съдебната палата в Панагюрище в знак на съпричастност към семейство Налбантови.

фото: Тина Соколова, Дарик радио

Родителите на Кристиян след инцидента са извадили медицинско, в което пише, че по лицето му има следи от удари на възрастен. Подали са жалби в полицията и прокуратурата. Досъдебното производство обаче е прекратено поради липса на доказателства.

Учителката е напуснала по свое желание работата си в детската градина.