Начало Общество Родителите на малкия Кристиян поискаха 26 000 лева обезщетение

Родителите на малкия Кристиян поискаха 26 000 лева обезщетение

СПОДЕЛИ
фото: Тина Соколова, Дарик радио

Родители на пострадалия през септември миналата година в детска градина в Панагюрище Кристиян Налбантов претендират за обезщетение от 26 000 лева. Делото е заведено пред Окръжния съд в Пазарджик. Първото открито заседание е било преди няколко дни.

Припомняме, че скандалът със сина на семейство Налбантови избухна през есента на миналата година, когато близките му го вземат след първия му ден в детската градина с насинено лице. Госпожата в групата му – Павлина Ерова, обяснила, че момченцето вероятно е захапано от по-голям батко. Близките на момченцето тогава публично оповестиха, че ще съдят педагожката, но не за парична компенсация, а за да понесе отговорността си по Наказателния кодекс. Скоро след това бе заведено дело срещу Ерова в Районния съд в Панагюрище за 5 000 лева. 

Изненадващо семейство Налбантови не се явиха още на първото заседание и то беше прекратено. Новият иск е заведен срещу вече пенсионираната учителка и градината, които да платят солидарно претендираните 26 000 лева.

Междувременно, преди 2 месеца, Районният съд постанови 6 месечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок за дядото на момченцето – Красимир Налбантов. Той бе обвинен от прокуратурата, че е ударил детската учителка Павлина Ерова и я е заплашил с убийство след като се усъмнил, че внучето му е малтретирано в детската градина. Панагюрецът бе осъден да плати и 1000 лева обезщетение, както и да поеме разноските по делото. Това решение на районните магистрати в Панагюрище е обжалвано, предстои разглеждането му на втора инстанция.