Начало Култура Родолюбиви панагюрчета участваха в Национална среща на клубовете „Млади възрожденци“

Родолюбиви панагюрчета участваха в Национална среща на клубовете „Млади възрожденци“

СПОДЕЛИ

IMG_1301

Млади възрожденци от Панагюрище участваха във Втората национална среща на едноименните клубове от страната, която се проведе във  Военната  академия „Г. С. Раковски” в София.

Срещата се организира от Общобългарски комитет „Васил Левски“  и е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Сред официалните гости бяха писателят Антон Дончев, автор на романа „Време разделно” и  ген. майор Тодор Дочев, началник на Военната академия.

По време на Втората национална среща на клубовете „Млади възрожденци“, присъстваха над 400 деца от цяла България. Те представиха свои родолюбиви и добродетелни инициативи, стихове, есета, рисунки и театрални представления, свързани с дейците на Възраждането и освободителните борби.

12755438_1671007319805787_1642863056_o

Клуб „Млади възрожденци” към ОДК-Панагюрище представи моменти от пиесата „Тайната вечеря на Дякона“, свързани със съдебния процес срещу Левски.

Панагюрчета се завърнаха с грамота от срещата.

Беше невероятно преживяване“, заяви пред ПИА един от „възрожденците“ Стоян Иванов. Той е категоричен, че младите хора са ентусиазирани да продължават да развиват родолюбивата си дейност и да следват заветите на националните ни герои.