Начало Общество Роми: „Не плащаме вода, защото предишните обещаха да я опростят“

Роми: „Не плащаме вода, защото предишните обещаха да я опростят“

СПОДЕЛИ

Не плащаме водата, защото предишните кметове обещаваха да ни я опростят.Това заявиха в присъствието на журналисти от ПИА и медиен център "Оборище Прим" преди около час панагюрски роми по време на среща с кмета на общината Никола Белишки и управителя на "В и К – П" ЕООД Марин Вулев. Самата среща бе поискана от жители на ромския квартал по повод прекъснатото водоснабдяване на домакинства в квартала, заради огромни задължения към дружеството. Самите те признаха, че досега никога не са плащали вода, защото са имали уверението, че никой няма да им търси пари за това. По време на срещата в сесийната зала на общината стана ясно, че в представените от Вулев списъци фигурират роми със задължения от порядъка на 2000 лева. В крайна сметка двете страни се разбраха, че всеки един от длъжниците ще мине през Водното, за да сключи индивидуално споразумение за разсрочване на борча. Размерът на месечните вноски ще бъде определян според сумата, като идеята е до края на 2014 година да бъдат изчистени старите дългове. При еднократно невнасяне на вноска  или неплащане на текущо задължение, водата ще бъде спирана до изплащането на цялата остатъчна сума. Длъжниците се съгласиха с отправеното им предложение. Припомняме, че до началото на тази година несъбраните стари задължения на "В и К – П" ЕООД надхвърляха сумата от 450 000 лева. Вижте необработени кадри от срещата, в тях са включени и въпроси на другата присъстваща медия.

 

 

 

 

 

 

 

 

5 КОМЕНТАРА

  1. Само властта има сметка да държи циганите като пиявици, похвърляйки им пари и привилегии, но никога истинска ценност – нормална среда и отговорности. Блатото е нужно на тези, от които зависи то да се облагороди.
    Между другото, нашите, панагюрски цигани, са от най-цивилизованите в БГ, а властта и тях може да развали.




    0



    0
  2. Aми проверете как са гласували циганските секции на предишните избори и ще стане ясно. Така или иначе, пари за 4 години назад тези хора няма от къде да намерят, а и ние вече сме им платили сметките, трябва обещалите гратиса да платят лично борча още веднъж.




    0



    0
  3. Това да не им е бащиния, та да не си плащат.Ето ви и един виц на тая тема: Циганче пита баща си: –Татко какво е демокрация? Бащата:–Демокрация е тогава,когато всички бели работят,а ние получаваме помощи ей така. –А това не ги ли дразни? –Дразни ги,ама това вече е расизъм.




    0



    0